Yaya Touré er irriteret over at få andenpladsen over bedste afrikanske spillere. Han føler, at man i Afrika ikke tillægger Africa Cup of Nations nok værdi og i stedet kigger for meget på de præstationer, afrikanske spillere laver i europæisk fodbold.

Det blev Aubameyang, der fik prisen som årets bedste spiller i Afrika. Noget, der irriterer Yaya Toure. Ivorianeren har nemlig følgende at sige om at slutte på andenpladsen over bedste spillere i Afrika for år 2015:

- Jeg er meget, meget skuffet. Det er trist at se Afrika reagere på denne her måde - at de ikke synes, afrikanske bedrifter er vigtige. Jeg synes, det er det, der bringer skam over Afrika, fordi at være på den måde er uanstændigt. Men hvad kan vi gøre ved det? Os afrikanere viser ikke, at Afrika er vigtig i vores øjne. Vi tillægger ting uden for vores kontinent større værdi, end hvad man finder i Afrika. Det er patetisk. Lad mig komme med et eksempel: Lionel Messi har vundet alle trofæer i 2015, men det bliver Ronaldo, der vinder Ballon d'Or (på mandag red.). Hvad ville folk sige? Det ville være uretfærdigt. 

- Men selv FIFA, med alle deres historier om korruption, ville ikke gøre det. Jeg tror, at i dag, med hvad der skete, vil CAF (det afrikanske fodboldforbund red.) gå samme vej som FIFA. Yaya vil passe på Yaya og lade Afrika holde øje med sig selv. Som jeg har sagt mange gange før, kan man ikke passe for meget på Afrika, for Afrika vil være den første til at såre dig. Når jeg vender tilbage til Europa, vil mange spørgsmål blive stillet til mig. Jeg tror, jeg bliver nødt til at besvare dem. Da jeg er en, der er ærlig, vil jeg altid fortælle sandheden, siger Yaya til RFI.

Også Andre Ayew, der sluttede på tredjepladsen efter Aubameyang og Toure, udtrykte skuffelse over at være sluttet på tredjepladsen. Han var sikker på, at det var et kapløb mellem ham selv og Yaya Toure, fordi de begge havde spillet Africa Cup of Nations-finalen. Ayew blev topscorer i turneringen med tre mål sammen med fire andre. 

Yaya Toure fik prisen som årets bedste spiller i Afrika fire år i træk mellem 2011 og 2014.

SENESTE NYT...
OP | NED