• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Anders Dehn

Ung dansker drømmer om førsteholdet i Newcastle: Chancen er der

Foto: Newcastle United

Elias Fritjof Sørensen har endnu ikke fået debut for Newcastle Uniteds førstehold, men han har stadig tre et halvt år tilbage af sin nuværende kontrakt, og hans mål er at slå igennem på Premier League-mandskabet.

Af Anders Dehn

Hans første smagsprøve på seniorfodbold var ikke nogen succes for Elias Fritjof Sørensen. Den danske teenager blev i januar udlejet til Blackpool, hvor han fik bare 32 minutter i League One, inden Newcastle United kaldte ham tilbage.

Ikke desto mindre har U20-landsholdsspilleren sigtekornet indstillet på et gennembrud i Premier League. Sørensen har i denne sæson bombet løs for Newcastles U23-hold, og drømmen er, at han kan blive ved med at score så mange mål, at han slår igennem hos de bedste.

Læs også: Benitez skældte ud: Newcastle hiver dansker tilbage fra lån

- Jeg har hele mit fokus på en karriere inden for fodbold. Chancen for at komme på førsteholdet er der. Jeg skal spille mig op på førsteholdet. Det er altid svært at komme gennem nøglehullet, men jeg slipper forhåbentlig igennem, siger Elias Sørensen til Lolland-Falsters Folketidende.

Han er i øjeblikket af sted med U20-landsholdet og fik i går 20 minutter, da Danmarks tabte 0-1 i Rumænien. i januar var Sørensen udtaget til U21-landsholdet, der dog manglede en række af de største profiler, hvor han scorede to mål i to kampe.

Læs også: Manager: Tilbagekaldt dansk angriber gjorde ikke nok til træning

Det med målene har i det hele taget været et gennemgående tema for Elias Sørensen i denne sæson. Han nåede at lave 19 af slagsen for Newcastles U23-hold, inden han i januar blev udlejet. 

Det gjorde ham blandt andet fortjent til at vinde Wor Jackie-prisen, som gives til Newcastles bedste unge spiller gennem det seneste år.

Superliga

Mere Superliga

Fokus