• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Oliver Okstrøm

VAR skal ikke tjekke målmandspositionen ved straffe i Premier League

Ved kvindernes VM har VAR-rummet set nærmere på målmandens position ved straffespark, men sådan bliver det altså ikke i Premier League, når de begynder at bruge systemet.

Af Oliver Okstrøm

Ved kvindernes VM har man flere gange kunne se, at straffespark er blevet taget om, da VAR har opfanget, at målmanden har tyvstartet på stregen. Det er dog ikke noget, som man kommer til at se i Premier League i den kommende sæson, hvor VAR tager sit indtog i Premier League.

Det har den engelske dommerforening PGMOL (Professional Games Match Officals Limited red.) valgt ifølge Sky Sports.

Når den beslutning er taget, så hænger det sammen med, at man vil undgå situationer, hvor man skal se nærmere på målmandens position. Den nye FIFA-regel på området siger, at målmanden skal have mindst én fod på mållinjen.

Det er noget, som har skabt kontroversielle scener ved kvindernes VM-slutrunde, hvor man eksempelvis har kunne se Skotland ryge ud efter et argentinsk straffespark i overtiden, som Lee Alexander først reddede. Men der blev siden dømt omspark efter VAR havde set nærmere på redningen, hvorefter Florencia Bonsegundo fik lov til at sparke igen - og denne gang scorede hun.

PGMOL påpeger, at brugen af VAR bliver en proces, som man vil se på i løbet af den kommende sæson, hvor det for første gang bliver en del af Premier League. 

I forvejen bliver VAR benyttet i eksempelvis den italienske Serie A, som har haft det siden 2017.

Superliga

Mere Superliga

Fokus