Walcott sprudlede i medrivende Everton-sejr

Den rutinerede englænder leverede en formidabel præstation, da Everton slog West Ham lørdag eftermiddag.

Lørdag krydsede Everton og West Ham klinger på Goodison Park.

Hjemmeholdet gik på banen velvidende, at en sejr var nødvendig, hvis de skulle i gang med at løsrive sig fra bundstriden i Premier League.

Og det stod soleklart, at Everton-mandskabet havde aftalt at gøre alt, hvad de kunne for at vinde kampen. I hele første halvleg sad de på spillet og presset, hvilket tvang West Ham tilbage på egen banehalvdel i flere sekvenser.

Flere Everton-spillere udmærkede sig også med gode aktioner. Blandt andre var Theo Walcott virkelig i spilhumør, og han leverede da også assisten, da Bernard fortjent gjorde det til 1-0 i det 17. minut.

Stillingen fortsatte sådan til pausen, som var tiltrængt for udeholdet.

Fra anden halvlegs start var det tydeligt, at Manuel Pellegrini havde talt med store bogstaver. West Ham var meget bedre med, og Pablo Fornals havde blandt andet en temmelig stor chance efter 10 minutters spil.

Men den gode West Ham-start på anden halvleg blegnede stille og roligt, hvilket overlod initiativet til Everton igen.

Hjemmeholdet var i løbet af anden halvleg tæt på at udbygge føringen op til flere gange. Theo Walcott, der hele tiden var pågående, havde eksempelvis en halvflugter, der blev afvist af træværket, mens Alex Iwobi også var milimeter fra at score.

I det 82. minut var udeholdet en sjælden gang tæt på at score, men her diskede Jordan Pickford op med en fremragende redning.

Mod slutningen blev det meget nervøst med kontramuligheder i begge ender. Gylfi Sigurdsson, der startede på bænken, kom dog ind og afgjorde tingene med et fantastisk langskud fra distancen.

Det livlige opgør endte dermed 2-0 til Everton, hvilket må siges at være fortjent. Dermed kravler de op på 12. pladsen i Premier League, mens West Ham fortsat er at finde på 8. pladsen.