Atletico holder liv i håbet om mesterskabet med smal sejr

Real Valladolid blev hjemme på Wanda Metropolitano besejret med 1-0, og de har fortsat en hypotetisk chance for at blive spanske mestre.

Atletico Madrid slog Real Valladolid med 1-0, og dermed kan de stadig blive spanske mestre, hvis Barcelona ikke vinder flere kampe. Barcelona kan senere lørdag sikre mesterskabet, hvis de på Camp Nou slår Levante.

I en chancefattig første halvleg var det faktisk bundholdet Valladolid, som kæmper for overlevelse, der havde den bedste mulighed ved Sergio Guardiola, men Jan Oblak reddede på fornemmeste vis.

Efter pausen var kampbilledet det samme. Atletico Madrid havde bolden mest, begge hold forsøgte sig uden at komme helt tæt på.

Alligevel var det hjemmeholdet, der skulle trække topholdets lod og bringe sig i front. Et indlæg fra Saul Niguez fangede Valladolid-forsvarsspiller Joaquin Fernandez på den forkerte fod, og på lidt mærkværdig vis fik den 22-årige spanier bolden headet i eget net.

Mod slutningen pressede gæsterne på. Blandt andet mente de, at de skulle have straffespark med få minutter igen, men efter at have tjekket VAR vurderede dommer Mario Lopez, at forseelsen ikke var til straffespark.

I kampens overtid måtte Jan Oblak igen hive en flot redning op af ærmet, da Toni Villa afsluttede flot.

Sejren betyder, at Atletico Madrid stadig har chance for at vinde La Liga, men det kræver, at FC Barcelona ikke vinder mere. Samtidig har de nu ni point ned til Real Madrid på tredjepladsen.