Atlético og Real delte i taktisk Madrid-derby

Et taktisk derby mellem Atlético Madrid og Real Madrid sluttede sent lørdag aften med cifrene 0-0.

Atlético Madrid og Real Madrid er som vanligt med i toppen af La Liga, og blot et enkelt point adskilte bysbørnene inden lørdagens lokalderby, hvor sidstnævnte gæstede Wanda Metropolitano.

Og det blev hurtigt tydeligt, at begge mandskaber var bange for at udstille sig selv og tabe terræn til modstanderen i tabellen.

João Felix fik dog en stor mulighed allerede efter otte minutter, da den unge angriber blev sendt afsted i dybden. Real Madrid-forsvaret blev fanget, og Felix kom alene igennem med Thibaut Courtois.

Men vinklen blev en anelse spids til sidst, og portugiseren sendte en skidt afslutning langt forbi mål.

Selvsamme Felix fik også en fornuftig mulighed, da der var spillet 39 minutter. Thomas Partey spillede et-to med Diego Costa, inden midtbanespilleren lagde bolden til rette fra João Felix, som trykkede af fra distancen, men måtte se sit forsøg stryge nogle meter forbi stolpen.

Blot et minut senere havde Toni Kroos et stærkt langskudsforsøg i den anden ende, som Oblak måtte sende til hjørnespark.

I anden halvleg fik Gareth Bale den første store chance efter en lille time, da waliseren fra højre side af feltet sparkede et indlæg langt over mål, selvom han var upresset og ganske alene.

Efterhånden som kampen nærmede sig sin afslutning, var det imidlertid værterne, som intensiverede presset, og Saúl steg efter 72 minutter til vejrs ved forreste stolpe efter et hjørnespark. Midtbanespilleren fik dog drejet bolden snært over overliggeren.

75 minutter inde i kampen fik Karim Benzema også sendt et farligt hovedstød mod mål, som Jan Oblak fik reddet på flotteste vis.

Men det blev forblev ved 0-0, og det betyder, at Real Madrid er tilbage på førstepladsen, som Granada tidligere på lørdagen overtog efter deres sejr over Leganes. Atlético Madrid indtager tredjepladsen.