Barca og Atlético delte i afgørende duel

Det sluttede, som det startede, da FC Barcelona og Atlético Madrid mødtes lørdag eftermiddag.

En fuldstændig afgørende duel i kampen om det spanske mesterskab fandt lørdag eftermiddag sted, da FC Barcelona fik besøg af Atlético Madrid på Camp Nou.

Efter at have siddet ude med en ankelskade i længere tid var danske Martin Braithwaite tilbage for hjemmeholdet, men angriberen startede opgøret på bænken og blev siddende alle 90 minutter.

Indledningen på opgøret var forholdsvis rolig. Atlético Madrid havde et par halve muligheder, men farligt blev det ikke for alvor, og Barcelona havde svært ved at spille sig igennem gæsternes kompakte defensiv.

I det 13. minut måtte Atlético desuden tage Thomas Lemar fra banen, mens en skadet Sergio Busquets blev udskiftet en halv time inde i kampen. Henholdsvis Saúl og Ilaix Moriba blev skiftet ind i stedet.

Mod slutningen af første halvleg fik Atlético lagt et godt tryk mod Marc-André ter Stegens bur, og det blev til flere fine afslutninger.

Alligevel var det efter 41 minutter lige ved, at Lionel Messi blev første målscorer. Den lille argentiner afdriblede flere Atlético-spillere, inden han fra kanten af feltet kunne sparke på mål, men Jan Oblak diskede op med en flot redning.

Det stod derfor 0-0 efter de første 45 minutter.

Efter 70 minutter fik indskiftede Ronald Araujo bolden i mål for første gang i kampen, men scoringen blev korrekt annulleret for offside.

Med få minutter tilbage af kampen fik Ousmane Dembélé mulighed for at afgøre det hele, men franskmandens hovedstød blev sendt over mål, ligesom Lionel Messis frispark gjorde det nogle minutter senere, og derfor sluttede det uden scoringer. 0-0.

Atlético Madrid og Barcelona står nu noteret for henholdsvis 77 og 75 point for 35 kampe. Det betyder, at Real Madrid, der har 74 point, kan overtage førstepladsen, hvis de besejrer Sevilla søndag aften.

Det skyldes, at Real Madrid er bedre indbyrdes mod bysbørnene.