• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Oliver Okstrøm

Barcelona kan komme til at undvære stjernefrø i halvanden måned

Foto: Getty Images

Hvis Ansu Fati bliver klar til at spille for Spaniens U17-landshold inden U17 VM, så må Barcelona se bort fra ham i en lang række kampe.

Af Oliver Okstrøm

Barcelonas nye stjernefrø Ansu Fati har i de seneste kampe for klubbens førstehold leveret fine præstationer, og nu ser det også ud til, at han har valgt at tørne ud for Spanien i stdet for landet, han er født i, Guinea Bissau.

Det skriver den catalanske sportsavis Diario Sport.

Dog fortæller de også, at mens man venter på det nye pas, så kan Barcelona se ud til at skulle undvære ham i op mod halvanden måned, vurderer avisen. Det skyldes, at processen ikke er nem, når det handler om at nationalisere spillere. Det har man senest set med Diego Costa.

Dernæst kommer U17 VM, som Spanien er med til, så hvis det lykkes for Ansu Fati at blive spansk statsborger og klar til at trække i den spanske landsholdstrøje, så venter turneringen fra slutningen af oktober til midten af november, hvor Barcelona altså må undvære ham.

I forbindelse med skiftet til Spanien, forventes det, at sportens højesteret kommer til at træffe en afgørelse.

Ansu Fati har i denne sæson scoret to gange i tre kampe for Barcelona, som har måtte undvære Messi. Det har givet plads til den 16-årige offensivspiller, som i den grad har grebet chancen.

Hvis Fati kommer til U17 VM, så misser han kampe mod Eibar, Real Madrid, Valladolid, Levante, Celta og to gange Slavia Prag.

Superliga

Mere Superliga

Fokus