Barcelona kom bagud, men spillede sig sikkert i semifinalen

FC Barcelona fik en flot 2-1-sejr mod Athletic Bilbao hjemme på Camp Nou, og da de vandt første opgør med samme cifre er de videre til semifinalen.

Første opgør mellem FC Barcelona og Athletic Bilbao på San Mamés endte med en 2-1-sejr til de forsvarende Copa del Rey-mestre, der dermed sod med de bedste kort på hånden forud for dette opgør.

Catalanerne fik dog en dårlig start, da stortalentet Inaki Williams sendte baskerne foran med 1-0 efter blot 10 minutters spil, hvorfor der var pres på FC Barcelona.

Det var da også værterne, der havde størstedelen af spillet i første halvleg, og spillere som Neymar, men specielt Inaki Williams truede også den modsatte vej, men pausestillingen endte med at være 0-1 til gæsterne fra baskerlandet.

FC Barcelona svarede dog hurtigt igen efter pausen, da Luis Suarez efter en løs bold i feltet kunne sende værterne på 1-1, og det var uruguayanerens 30. sæsonmål - rigtigt flot af den tidligere Liverpool-angriber.

Værterne fortsatte det gode offensive spil i løbet af anden halvleg, og Gerard Pique ville også være med, da han efter 81 minutter headede Dani Alves' indlæg ind fra bageste stolpe - og så var det videre avancement mere eller mindre på plads.

Neymar, der havde spillet en fabelagtig kamp, satte prikken over i'et på sin præstation, da han med flot spil og en fabelagtig afslutning sendte værterne på 3-1, der også blev kampens endelige stilling.