• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Michael Christiansen

Bilbao-ikon om ny cup-struktur: Træt af at se Barca og Real vinde alt

Foto: Getty Images

Aritz Aduriz er glad for, at mindre hold nu har bedre mulighed for at komme til fadet i Copa del Rey. Selv håber han inderligt at slutte karrieren af med en sejr i turneringen.

Af Michael Christiansen

Den spanske pokalturnering, Copa del Rey, var i sidste uge genstand for nogle opsigtsvækkende resultater.

I kvartfinalerunden blev både FC Barcelona, Real Madrid, Valencia og Villarreal nemlig slået ud af undertippede hold. Det var således første gang i 10 år, at Copa del Reys semifinaler ikke får deltagelse af enten FC Barcelona eller Real Madrid, og det var første gang i 65 år, at de to store klubber blev slået ud af turneringen på samme dag.

De historiske resultater falder sammen med, at man inden sæsonen ændrede formatet i pokalturneringen en smule, så der kun spilles én kamp i hver runde indtil semifinalerne, hvor man før arbejdede med både ude- og hjemmekampe i denne fase. Det har man gjort for at tilgodese mindre hold. Samtidig er turneringen blevet udvidet til 125 hold.

Alt sammen noget der glæder Athletic Bilbaos veteran-angriber Aritz Aduriz.

Læs også:Pokaloverraskelser: Første semifinaler i 10 år uden Barca eller Real

- Vi er alle lidt trætte af at se Barcelona og Real vinde alt. Men det er rart at se turneringer med mere dynamik. Du kan se det i England, hvor det beriger. Det er et format, folk kan lide, siger den aldrende Aduriz ifølge den spanske avis AS.

Den rutinerede forward, der fylder 39 år i dag tirsdag, er stadig med i Copa del Rey, idet Athletic Bilbao er et af fire tilbageværende hold. Han har annonceret sit karrierestop efter denne sæson, så en pokaltriumf vil være en sidste mulighed for at vinde en titel med holdet.

- Jeg har fantaseret om at vinde pokalen i lang tid. I starten var det en drøm, men nu er det tættere på, selvom det er meget svært. Forestil dig at trække dig tilbage fra fodbold efter denne sæson og vinde et trofæ. Det er alles drøm, lyder det fra den karismatiske basker.

Læs også:Dagens Double: Bilbao gør det svært for Barcelona

Aritz Aduriz har spillet for Athletic Bilbao siden 2012. Han er kun noteret for at have vundet den spanske supercup, men han var været med til at tabe Copa del Rey-finalen i 2015 til FC Barcelona. Faktisk har Athletic Bilbao siden 2009 tabt tre pokalfinaler til FC Barcelona, som tilmed har vundet fire ud af de seneste fem udgaver af turneringen.

Den baskiske traditionsklub møder Granada i semifinalen, mens et andet hold fra regionen, Real Sociedad, møder Mirandés.

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Arsenal-es til Barca og Messi til Premier League

Læs også:Frank Lampard om vraget Kepa: Ikke en let beslutning

Læs også:Efter Harry Kanes skade: Tottenham tilbudt gammel kending

Superliga

Mere Superliga

Fokus