• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Anders Dehn

Braithwaite brækkede benet om ung: Noget af det bedste, der er sket for mig

Foto: Getty Images

Martin Braithwaite betegnet hans benbrud som 19-årig som en af de bedste ting, der er sket for ham. For det gav ham mulighed for at tænke over sit liv og indse, at han kunne gøre meget mere for at forbedre sig.

Af Anders Dehn

Det lyder som et mareridt. Martin Braithwaite var 19 år, og han var netop begyndt at starte inde for Esbjerg fB. Så brækkede han benet og spillede ingen fodboldkampe i et halvt år. Men faktisk var det noget af det bedste, der er overgået ham, siger han til Viaplay Sport Live.

For Braithwaite vendte tilbage efter den følgende sommerpause, og han etablerede sig igen på det EfB-hold, der i mellemtiden var rykket ned i 1. division. Siden gik det slag i slag: Holdet rykkede op, Braithwaite blev en profil, skiftede til udlandet, og i vinter skrev han kontrakt med FC Barcelona.

Læs også:Fredagens rygtebørs: Braithwaite til Premier League?

Både han selv og folk omkring ham tilskriver hans tilgang til jobbet som fodboldspiller en stor del af æren for den karriereudvikling. Braithwaite mener, at det alt sammen begyndt med det brækkede ben i foråret 2011.

- Det er en af de bedste ting, der er sket for mig. Fordi den periode havde jeg tid til at skulle genoptræne og egentlig ikke måtte lave noget. Jeg tror, jeg skulle have mit ben i gips i seks uger, siger han til Viaplay Sport Live.

Læs også:Målrettet Braithwaite: Vil vinde alt man kan som fodboldspiller

- Da havde jeg tid til at tænke over alting, og hvor heldig jeg var over at være fodboldspiller og leve af det, som jeg elsker at gøre. Så sagde jeg til mig selv: Jeg føler i princippet ikke, jeg gør nok. Jeg føler, jeg kan gøre meget mere. Og der begyndte jeg alvorligt at arbejde med hjernen og virkelig tænke på alle de ting, jeg kan gøre bedre. Skrev alle mine målsætninger ned. "Hvad vil jeg med det her? Hvor vil jeg hen?" Det har jeg bare bygget på lige siden da.

Se hele klippet med Martin Braithwaite i videoen i toppen af denne artikel.

Læs også:Avis: To Premier League-klubber lurer på Martin Braithwaite

Læs også:Barcelona skærer igennem: Tvinger spillerne ned i løn

Læs også:Onsdagens rygtebørs: Barcelona er klar til at sælge Braithwaite og syv andre

Superliga

Mere Superliga

Fokus