• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Lasse Sylvest Mikkelsen

Celta Vigo-danskere skal have ny træner

Danskerklubben har bekræftet at Eduardo Berizzo forlader klubben til fordel for Sevilla

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Efter tre år ved roret forlader Eduardo Berizzo efter sæsonen Celta Vigo for at erstatte Jorege Smapaoli i Sevilla.

Den 47-årige manager forlader klubben sammen med en række af klubbens ansatte efter den sidste La Liga kamp mod Real Sociedad på søndag.

Berizzo har været rygtet til Sevilla, siden det kom frem, at Jorge Sampaoli var en kandidat til jobbet som argentinsk landstræner. 

- Eduardo Berizzo og hans tekniske medarbejdere fortsætter ikke i Celta i næste sæson, siger klubben i en pressemeddelelse.

Dermed skal Daniel Wass, Pione Sisto og Andrew Hjulsager have en ny træner fra næste sæson.

- Det har været tre vidunderlige år, hvor vi har fortsat udviklingen på sportsligt, social og institutionelt, uddyber klubben.

Den snart forhenværende træner har været en stor del af Celta Vigo historie. Først som spiller og siden som træner, og det er klubben taknemmelig for.

- Eduardo Berizzo efterlod et synligt fodaftryk som spiller, nu igen, har han gjort et endnu større indtryk som en af de bedste trænere, uden tvivl, i Celtas historie. Klubben har ikke andet end taknemmelighed for hans engagement og passion, som han har lagt i arbejdet i sin tid i klubben.

Berizzo, som tilbragte fire år i Celta som spiller, tog over efter Luis Enrique forlod klubben til fordel for FC Barcelona.

Han førte holdet frem til en ottendeplads i sin første sæson og siden en sjetteplads i sidste sæson, som dermed gav kvalifikation til Europa League, hvor han førte dem frem til semifinalen.

Præstationerne i Europa League har haft en effekt på den hjemlige turnering i denne sæson, hvor klubben indtager en 13. plads.

Superliga

Mere Superliga

Fokus