• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Oliver Okstrøm

Den nye Barca-spiller Arthur: Iniesta og Xavi er mine rollemodeller

Den nye Barca-spiller Arthur: Iniesta og Xavi er mine rollemodeller
Foto: Getty Images

Barcelona-nyindkøbet Arthur slår fast, at han ser meget op til Xavi og Iniesta, der tidligere styrede midtbanen i den catalanske storklub.

Af Oliver Okstrøm

Det lykkdes i sidste sæson at vinde The Double i Spanien for FC Barcelona, og klubben er nu i gang med at forberede sig til den kommende sæson med nye spillere. Først er den brasilianske midtbanespiller Arthur ankommet, og torsdag blev Clement Lenglet fra Sevilla offentliggjort.

Førstnævnte går ind på et hold, der for første gang siden 2002 er uden Andres Iniesta på midtbanen, men netop ham og så Xavi er to spillere, som Arthur ser meget op til. Det gjorde han klart ved præsentationen af ham selv i klubben, hvor han blev sammenlignet med de to.

- Det er fantastisk at blive sammenlignet med to så store spillere. Jeg vil ikke skjule min begejstring for de to, fordi jeg har altid beundret dem. De er begge to nogle, som ligner min stil, men jeg kan ikke sige, hvem jeg minder mest om, lyder det fra Arthur.

Den nye Barcelona-spiller slår desuden fast, at han er ham selv, og det er nu, at han skal vise, hvad han kan. 

- Alle ved, hvad de to spillere gjorde. Jeg kan bruge dem som rollemodeller i forhold til, hvad de opnåede i klubben. Jeg vil arbejde meget hårdt på at nå så tæt på dem som overhovedet muligt, siger han.

Arthur er 21 år gammel, og han ankommer fra den brasilianske klub Gremio.

Superliga

Mere Superliga

Fokus