• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Mikkel Sloth

FC Barcelona henter brasiliansk midtbanetalent

FC Barcelona henter brasiliansk midtbanetalent
Foto: Lucas Uebel/Getty Images

Den spanske storklub har hentet midtbanespilleren Arthur i den brasilianske klub Gremio i en handel, der kan nå op på cirka 300 millioner kroner

Af Mikkel Sloth

Der skulle ikke gå længe fra salget af Paulinho til Kina, før FC Barcelona havde en erstatning til midtbanen klar. Mandag aften meddelte storklubben, at man har hentet den 21-årige brasilianer Arthur hos Gremio i spillerens hjemland.

Arthur, med den fulde navn Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo, er blevet udstyret med en langvarig kontrakt frem til 2024. Han kommer til at koste FC Barcelona op mod 300 millioner kroner, hvor de sidste cirka 70 millioner kroner er bundet i bonusser.

FC Barcelona fortæller videre, at aftalen mellem de to klubber blev indgået allerede tilbage i marts, men først nu er den endelige aftale faldet på plads. Dermed kan Arthur støde til truppen med øjeblikkelig virkning.

Klubben har desuden udstyret sin nye midtbanejuvel med en solid frikøbsklausul. Den lyder på hele 400 millioner euro, godt 3 milliarder kroner. Dermed prøver man at gardere sig mod at stå i samme situation som for et år siden, hvor franske Paris Saint-Germain udløste Neymars frikøbsklausul, der var på næsten det halve. 

På trods af sin unge alder har Arthur spillet 70 kampe for Gremio, hvor han både har vundet den brasilianske pokalturnering samt Copa Libertadores, der er Sydamerikas svar på Champions League.

Nu skal han så forsøge at vinde trofæer med i FC Barcelona, hvor han skal ind på en midtbane, der denne sommer ikke kun har sagt farvel til Paulinho. Også klublegenden Andrés Iniesta har forladt Camp Nou, og der er derfor nogle store sko for den unge brasilianer at udfylde hos den spanske gigant.

Superliga

LIVE: Ny kasse i Brøndby

Der er pres på Brøndby-holdet, når boldspillerne fra FC Nordsjælland gæster Brøndby Stadion søndag aften.

Ung FCM-debutant: Jeg er stolt

19-årige Nicolas Madsen fik sine første minutter for førsteholdet, da FC Midtjylland søndag vandt sikkert i Lyngby.

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Silkeborg IF - OB

Hjemmeholdet søger stadig efter sæsonens første sejr, mens udeholdet kæmper for at holde fast i top seks. Der er vigtige point på spil i Silkeborg mandag aften.