Gave til Real Madrid: Wass og Valencia besejrede FC Barcelona

Trods et brændt straffespark tog Valencia en fortjent sejr over FC Barcelona, og særligt Maxi Gómez spillede en stor hovedrolle for Valencia, som havde Daniel Wass med i hele kampen

FC Barcelona har gang i en tæt titelkamp mod Real Madrid, hvor der ikke er råd til mange pointtab. Netop det løb de forsvarende La Liga-mestre dog ind i, da de lørdag eftermiddag var på en svær opgave på udebane mod Valencia, som havde danske Daniel Wass med i startopstillingen. Det var samtidig den nye FC Barcelona-træner, Quique Setiéns, første nederlag i spidsen for holdet.

En livlig start på kampen kulminerede efter cirka ti minutter, hvor José Gayà brød igennem og blev nedlagt i feltet af Gerard Piqué. Det gav et straffespark, Maxi Gómez tog sig af, men angriberen fra Uruguay måtte se sit forsøg fra 11-meterpletten blive afværget af en flot redning fra Marc-André ter Stegen.

Spillet bølgede frem og tilbage, og Maxi Gómez var tæt på at gøre skaden god igen fra det brændte straffespark, men endnu engang stod ter Stegen klar og sendte Gómez’ missil på overliggeren.

Gerard Piqué var også tæt på at lave selvmål, og Barcelona kunne derfor være mest tilfredse med, at den stod 0-0 ved pausen.

Der skulle dog kun gå et par minutter af anden halvleg, før Valencia kom foran, og her fik Maxi Gómez gjort skaden fra det missede straffespark god igen.

Gómez modtog bolden i højre side af feltet og sendte en afslutning afsted. Den ramte Jordi Alba på vejen, og så kunne Marc-André ter Stegen ikke stille noget op og forhindre Valencia i at tage en fortjent føring. Alba endte med at blive noteret for et selvmål.

Efter Valencias føring vågnede FC Barcelona lidt op, og særligt Lionel Messi lod til at have opdaget situationens alvor. Han satte tempoet op, og det får som regel resten af Barcelona-mandskabet til at følge med.

Lige lidt hjalp det dog, for Maxi Gómez var ikke færdig endnu og kom endelig selv på tavlen. Han modtog efter 77 minutter bolden på kanten af feltet og sendte med en kølig afslutning i højre side af målet til slutresultatet 2-0.

Mens sejren sender Valencia op på femtepladsen tabellen, kan det blive et dyrt pointtab for FC Barcelona. De lå før denne runde på førstepladsen med samme antal point som ærkerivalen Real Madrid, som nu kan overtage førstepladsen, hvis de vinder over Valladolid i morgen.