La Liga

La Liga under lup

FC Barcelona tog et stort skridt mod mesterskabet på grund af et sensationelt Real Madrid-nederlag på hjemmebane. I bunden spræller oprykkerne Hercules igen.

Jose Mourinho og Real Madrid har nu meget langt til et mesterskab, efter at Mourinho for første gang siden februar 2002 tabte en hjemmekamp.

Real havde pæne chancer mod Sporting Gijon, men lige ved og næsten var ikke længere nok, da Angel de las Cuevas ti minutter før tid blev spillet blank på kanten af feltet og flot satte bolden ind ved foden af venstre stolpe. Real var uden skadede Cristano Ronaldo, Karim Benzema, Xabi Alonso og Marcelo, og nu er hovedstadsklubben tvunget til at vinde derbyet mod FC Barcelona om to uger.

I den sene lørdagskamp udnyttede FC Barcelona Real Madrids sensationelle nederlag med en snæver sejr over Villarreal, hvor Guiseppe Rossi ellers havde chancer til at skabe problemer for de forsvarende mestre. Med 1-0 sejren har FC Barcelona nu otte points forspring til Real Madrid, men Josep Guardiola advarer mod at tro, at titlen er hjemme.

- Madrid er Madrid, og de vil kæmpe til det sidste. Vi har en god føring, den største, vi hidtil har haft i denne sæson, men i sport er større føringer blevet sat over styr. Hvis vi ser os selv som mestre med otte points forspring og otte kampe tilbage – så kan vi kun tabe det. Der er nogle meget hårde kampe forude, lyder det fra Barca-træner Josep Guardiola.

Villarreal har dog stadig et stort forspring til Sevilla, der vandt 3-1 over Zaragoza og dermed bevarer en teoretisk mulighed for at hente Nicki Billes mandskab. Ni point bliver dog mere end svært for Sevilla at hente, og den anden forfølger Espanyol dummede sig ved at tabe 1-2 hjemme i Barcelona til midterholdet Santander, der med to scoringer i 2. halvleg muligvis fik spillet sig afgørende fri af nedrykningskampen.

Et andet hold, der kunne have spillet sig fri af bunden, var Real Sociedad, der på papiret havde alle tiders chance hjemme mod Hercules. Men det gik helt skævt for Sociedad, der lukkede tre mål ind i de sidste tyve minutter, blandt andet to scoringer af det tidligere Real Madrid-flop Royston Drenthe. Dermed er Hercules spillevende i bundstriden, mens Sociedad muligvis ryger tættere på stregen i næste weekend ude mod Atletico Madrid.

Michael Laudrup har i den forgangne uge været sat i forbindelse med HSV, en forbindelse han selv kaldte for en aprilsnar, men efter 2. halvleg i Galicien mod Deportivo La Coruna kunne danskeren måske ønske sig væk. For med scoringer af Xisco og Nouioui Lassad vendte Depor 0-1 til 2-1, og Mallorcas målscorer Pierre Webo fik oven i købet rødt i sidste minut.

Rødt så også Fernandez Sergio, da Osasuna ellers var på vej tilbage i kampen mod Atletico Madrid. Men Atletico holdt fast i en 3-2 sejr skabt af Diego Costas hattrick, hvilket må siges at være lidt af et gennembrud for brasilianeren, der i sin tid som Atletico-spiller har været udlejet hele fire gange.

En anden weekend-bomber var Roberto Soldado, der virkelig meldte sig ind i kampen hos Valencia. Fire kasser på 31 minutter vendte 1-0 til 1-4 ude mod Getafe, og dermed fik Soldado sæsontotalen op på mere anstændige 10 mål.

Valencias naboer Levante gav nedrykningstruede Malaga et gok i nødden på 3-1, et resultat der spiller Levante næsten fri af nedrykning, mens storsatsende Malaga er et point under stregen. Kris Stadsgaard fik fuld spilletid i Malagas midtforsvar, mens der ikke var spilletid til Patrick Mtiliga.

Michael Jakobsens Almeria spiller i aften mod Athletic Bilbao.