Magiske Messi sørgede for Barcelona-sejr i første Sisto-start

Pione Sisto startede inde for Celta Vigo for første gang i sæson, da man lørdag aften tabte 4-1 til FC Barcelona. Lionel Messi lavede hattrick og scorede to af sine mål på frispark.

Celta Vigo har fyret Fran Escriba og ansatte forleden Óscar García, og det har tydeligvis været godt nyt for danske Pione Sisto.

Han startede således inde for første gang i sæsonen, da Celta Vigo lørdag aften gæstede FC Barcelona.

Første mulighed tilfaldt FC Barcelona efter 14 minutter, og det var naturligvis Lionel Messi, der var manden bag. Sergi Roberto spillede et-to med netop Messi, men kunne ikke komme igennem Celta-forsvaret.

Bolden havnede derfor for fødderne af argentineren, der med et kort aftræk fik afsluttet fra kanten af feltet. Ruben Blanco havde dog styr på forsøget.

Lionel Messi havde til gengæld mere held med sig i det 23. minut, hvor han sendte et spark fra ellevemeterpletten ind bag Celta-keeperen.

Junior Firpo sparkede bolden op på Joseph Aidoos højtløftede arm, og dommer Guillermo Cuadra takserede altså forseelsen til et straffespark. Messi sendte Blanco til den forkerte side og bragte Barcelona i front.

Efter 37 minutter troede Messi, at han havde gjort det til 2-0, men bolden havde forinden været over baglinjen, da Arthur spillede bolden ind til Messi.

I stedet blev det nogle minutter inden pausen til 1-1, da Lucas Olaza sparkede et frispark i nettet. Med venstrebenet fik han løftet bolden over Barcelona-muren, og Marc-André ter Stegen kunne ikke nå ud til bolden.

På det sidste spark i første halvleg blev Olaza gjort kunsten efter af Messi, der sparkede et frispark i kassen uden chance for Ruben Blanco.

FC Barcelona kunne af den grund gå til pause med en 2-1-føring.

Tre minutter inde i anden halvleg blev denne føring udbygget, og minsandten om ikke det skulle ske efter endnu et Messi-frispark. Pape Cheikh var manden med forseelsen på Frenkie de Jong, og argentineren krøllede atter bolden op i hjørnet.

I anden halvleg havde Pione Sisto et par halve chancer, men den danske kantspiller blev taget ud efter 64 minutter.

Fra bænken kunne han i det 85. minut se Sergio Busquets lukke og slukke til 4-1 med et tørt hug fra kanten af feltet.

Scoringen blev den sidste i opgøret, og FC Barcelona tager dermed førstepladsen i La Liga tilbage fra Real Madrid, som tidligere på lørdagen storsejrede med 4-0 over Eibar.

Pione Sisto og Celta Vigo har ni point på 18. pladsen.