• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Mads Bye Marboe

Messi sørger for Barcelona-sejr trods Atlético-chancehav

Foto: Getty Images

FC Barcelona vandt søndag aften 1-0 over Atlético Madrid på en sen scoring af Lionel Messi, selvom hjemmeholdet havde flere store muligheder for at score.

Af Mads Bye Marboe

FC Barcelona mistede lørdag førstepladsen i La Liga, da Real Madrid vandt 2-1 over Alavés.

Søndag aften kunne de forsvarende mestre dog tage den tilbage, men Ernesto Valverdes tropper skulle på en svær opgave ude mod Atlético Madrid, som var tre point efter inden opgøret.

Hjemmeholdet var lige ved at få en suveræn start på opgøret, da man efter otte minutter fik samlet bolden op efter et hjørnespark. Bolden blev herefter slået tilbage i Barcelona-feltet, og ved bagstolpen fandt Kieran Trippier plads.

Den engelske back forsøgte at slå et fladt indlæg, men han ramte Junior Firpo, og så røg bolden videre ind på stolpen. Heldigvis for Barcelona røg den i spil igen.

Heldige var gæsterne også ti minutter senere, hvor Mario Hermoso misbrugte en kæmpe mulighed, da Marc-Andre ter Stegen diskede op med en både heldig og fantastisk redning.

Læs også:Messi ejede banen: Dortmund sendt hjem med et klart nederlag

Atlético Madrid væltede sig i chancer, og Hector Herrera var ikke langt fra at dreje bolden i nettet efter 25 minutters spilletid.

Kort efter fik udeholdet deres første store chance i opgøret, da Lionel Messi satte Ivan Rakitic op til en stor mulighed, men den kroatiske midtbanespiller præsterede en svag afslutning.

Med seks minutter tilbage af første halvleg var det Alvaro Moratas tur til at tvinge ter Stegen til at levere en suveræn redning. Denne gang fik han afværget angriberens afslutning på målstregen.

Den sidste store chance i første halvleg fik Gerard Piqué kort efter, da han headede et hjørnespark på overliggeren.

I anden halvleg kom FC Barcelona væsentligt bedre ud, og Luis Suarez fik en stor chance efter et hurtigt kontraangreb i det 63. minut. Uruguayneren afsluttede første gang på en dyb stikning, men forsøget sad lige på Jan Oblak.

Læs også:Overhaler Dortmund: Lukaku og Martinez bombede løs for Inter

Omkring fem minutter senere var det Antoine Griezmann, der fik chancen efter oplæg af Suarez, men franskmanden sparkede langt over Atlético-målet.

Barcelona fik i det 72. minut afværget et forsøg af Angel Correa - igen på målstregen. Det var Atlético Madrids første store og eneste chance efter pausen.

Netop som man troede, at opgøret ville slutte, som det startede og uden vinder, viste Lionel Messi klassen. 86 minutter var der spillet, da argentineren spillede et-to med Suarez, og fra kanten af feltet afgjorde han topopgøret med en klassisk Messi-afslutning.

FC Barcelona har nu 31 point og er tilbage på førstepladsen i La Liga, mens Atlético Madrid er på sjettepladsen med 25 point. 

Læs også:Suarez hylder Messi-partnerskab: Vi gør alt for holdets bedste

Læs også:Torsdagens rygtebørs: Tysk stjernefrø har fire engelske bejlere

Læs også:Defensive profiler sørgede for smal Real-sejr

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus