• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Kenneth Jensen

Middlesbrough-manager: Jeg ønskede at beholde Braithwaite

Foto: Getty Images

Danskeren forlod i sommer Middlesbrough permanent, men manager Jonathan Woodgate fortæller, at han gerne ville have holdt den danske landsholdsspiller i truppen.

Af Kenneth Jensen

Det trækker op til et markant og ikke mindst sensationelt skifte for danske Martin Braithwaite, der ventes at være på trapperne i selveste FC Barcelona.

Fodbold kan i den grad være forunderligt, for det lå bestemt ikke i kortene, at Braithwaite skulle skifte til klubben for under et år siden.

Dengang var han vendt tilbage til Middlesbrough efter et halvt år i Leganes på leje, og de to klubber kæmpede for at finde den rette pris for spilleren, der ikke ønskede at være i det nordøst-engelske.

Læs også:Braithwaite-skiftet: Leganes indkalder til pressemøde

Parterne fandt en løsning, og Braithwaite tog permanent til Spanien. Noget, som nuværende manager Jonathan Woodgate faktisk var imod.

- Jeg kan godt lide Martin som spiller - jeg syntes, han var en rigtig god spiller, og jeg ville gerne have beholdt ham, men han ville væk.

- Det, jeg kan sige om Martin, er, at i opstarten kom han ind og trænede godt, rigtig godt faktisk. Han spillede mod Hartlepool, og så tog han med til Østrig og trænede godt. Han er en rigtig talentfuld spiller - det klikkede bare ikke for ham (her), siger Jonathan Woodgate ifølge The Middlesbrough Gazette.

Læs også:Leganes bekræfter: Braithwaite skifter til FC Barcelona i dag

Tipsbladet.dk talte i går med redaktør Philip Tallentire fra The Middlesbrough Gazette, og han sagde blandt andet, at Martin Braithwaites tid i "Boro" blev en skuffelse, fordi han under Garry Monk blev brugt meget på kanten, og fordi han under Tony Pulis var en del af et meget direkte spilsystem.

Pulis og Braithwaite havde flere kampe i medierne, og de to kunne slet ikke sammen. For meget af forholdet var altså ødelagt, da danskeren i sommer vendte tilbage under den nye manager Jonatthan Woodgate.

Derfor endte det altså i en afsked. En afsked, der nu baner vejen for Martin Braithwaites skifte til FC Barcelona.

FC Barcelona kan købe Braithwaite, fordi klubben har fået lov til at købe en spiller, da Ousmane Dembélé er blevet langtidsskadet.

Læs også:Medie: Her er Martin Braithwaites trøjenummer i FC Barcelona

Læs også:Avis: Braithwaite skriver under med FC Barcelona torsdag

Læs også:Anmodning afvist: Leganes må ikke hente Braithwaite-erstatning