• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Anders Dehn

Officielt: Barcelona henter Griezmann for 900 millioner kroner

Foto: Getty Images

En af sommerens mest ventede transfers er nu en realitet. Antoine Griezmann bytter Atlético Madrid ud med FC Barcelona for den nette sum af 900 millioner kroner.

Af Anders Dehn

Det har ligget i kortene i månedsvis, at Antoine Griezmann skulle skifte fra Atlético Madrid til FC Barcelona denne sommer, og nu er det så omsider en realitet. Sidstnævnte bekræfter på sin hjemmeside, at franskmanden fra dags dato er Barcelona-spiller.

De spanske mestre har gjort brug af Griezmanns frikøbsklausul på 120 millioner euro. Det svarer til godt 900 millioner kroner. I spillerens nye kontrakt er der indskrevet en ny frikøbsklausul på 800 millioner euro, altså godt 6 milliarder kroner. Kontrakten varer fem år.

Fem år er også den tid, som offensivspilleren nåede at tilbringe i Atlético Madrid, som han kom til fra Real Sociedad i 2014. Dengang kostede han omtrent 280 millioner kroner, så Atlético har fået mere end tre gange så meget for ham, som de betalte i sin tid.

Derudover har klubben selvfølgelig fået et sportsligt udbytte. Antoine Griezmann har spillet 257 kampe, scoret 133 mål og lagt op til 50 af slagsen i Atlético. Han er desuden noteret for 72 kampe og 29 mål for det franske landshold.

Griezmann får lige godt en måned til at forberede sig til den nye La Liga-sæson med sine nye holdkammerater. Barcelona spiller sæsonens første ligakamp mod Athletic Club fra Bilbao den 16. august.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.