• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Ole Hoffskov

Pique: Vi var som slaver under Pep og Tito

Pique: Vi var som slaver under Pep og Tito
Illustration

Gerard Pique kritiserer Pep Guardiola og Tito Vilanova for at holde for stædigt fast i deres spilsystem.

Af Ole Hoffskov

Sig ordet ”tiki-taka”, og de fleste vil med det samme tænke på FC Barcelona. Det er nemlig den spillestil, man længe har praktiseret i den catalanske storklub, og som har skaffet klubben store resultater.

I sidste sæson var det dog som om, at maskinen ikke længere var så velsmurt. I hvert fald var det klart for alle, tiki-taka-modellen slet ikke fungerede mod FC Bayern München, der slet og ret maste den spanske storklub i Champions League.

Nu tager Gerard Pique bladet fra munden og erkender, at han ikke altid var lige stor tilhænger af den spillestil, som Pep Guardiola indførte, og som Tito Vilanova fulgte op på.

- Vi har haft et par sæsoner med trænere, som blev plukket i egne rækker – først med Pep og siden med Tito. Måske overdrev vi spillestilen lidt. Til sidst var det som om, at vi var slaver i vores eget system, siger Gerard Pique til Marca.

Han mærker tydelige forskelle under den nuværende træner Gerado "Tata" Martino.

- Tata har samme ide med at spille langs jorden, men under ham har vi også andre alternativer. En lang aflevering er ikke altid dårlig. Det kan forandre en kamp og give os mulighed for at puste lidt ud. Vi må være forberedte på, at vores modstandere efterhånden har læst vores spillestil, lyder det fra forsvarsspilleren.

Barcelona er kommet fornemt fra start i denne sæson og har vundet de første tre kampe i Primera Division – desuden er det blevet til en sejr i den spanske Super Cup.

Superliga

Mere Superliga

Fokus