• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Oliver Okstrøm

Real Madrid og Adidas laver trøjesponsoraftale til otte milliarder kroner

Champions League-vinderne har lavet en rekord-aftale med Adidas i et nyt trøjesponsorat, som bliver betalt over de næste ti år.

Af Oliver Okstrøm

Det kører ikke helt inde på banen for Real Madrid i denne sæson, hvor man senest har fyret holdets træner, Julen Lopetegui. Udenfor banen er det dog en helt anden historie, og klubben kan se frem til en enorm trøjesponsoraftale med Adidas.

Den skulle komme til at ligge på 8,2 milliarder kroner, skriver den spanske sportsavis Marca.

Aftalen kommer til at blive fordelt over de kommende ti år, og det bliver anset som en fuldstændig banebrydende aftale indenfor sponsoraftaler i Europa, og Real Madrid-trøjerne bliver derfor de dyreste at have retten til i sport verden over.

Beløbet er desuden garanteret, og det kan sagtens ende med at blive større, hvis det ender med at man sælger flere trøjer end, man har regnet med i første omgang.

Til sammenligning betaler Nike 7,5 milliarder kroner over otte år til NBA for at være trøjesponsor for alle 21 hold, som altså ligger i næsten samme leje som Adidas' aftale med Real Madrid alene.

Real Madrid har desuden også præsenteret regnskab, hvor man kan se, at det kommercielle område i klubben er vokset 16 procent på et enkelt år. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus