Real Madrid vandt Super Copaen fra pletten

Den spanske Super Copa måtte ud i straffesparkskonkurrence for at finde sin vinder, og her var Real Madrid skarpest.

Der blev scoret masser af mål, da Real Madrid og Atlético Madrid tidligere på ugen vandt deres respektive semifinaler i Super Copaen. Real Madrid slog Valencia med 3-0, og Atlético sejrede på dramatisk vis med 3-2 over FC Barcelona.

Chancerne, og ikke mindst målene, var der til gengæld ikke mange af i første halvleg af finalen.

João Felix og Alvaro Morata havde et par fornuftige afslutninger i den ene ende, og Ferland Mendy blev farligst i den anden ende efter en flot solokation mod slutningen af de første 45 minutter.

Men det stod 0-0 ved pausefløjt.

I starten af anden halvleg viste Luka Jovic, at han sagtens kan skabe problemer for det solide Atlético-forsvar, da han sparkede snært forbi den ene oppasser med sit venstre ben.

Federico Valverde var siden manden bag en kæmpe hovedstødsmulighed i midten af halvlegen, da Jovic spillede uruguayaneren fri foran Atlético-målet. Valverde fik en fri header få meter fra Jan Oblak, men han formåede på forunderlig vis at heade kuglen ned på sit eget ben, og så gik den forbi mål.

Efter 79 minutters spilletid satte Kieran Trippier holdkammeraten Morata op til kampens bedste Alético-chance med en fabelagtig aflevering. Thibaut Courtois fik dog reddet angriberens forsøg.

Og derfor sluttede det 0-0 efter den ordinære spilletid, så kampen måtte i forlænget spilletid.

Selv om Luka Modric og Rodrygo fik en stor dobbeltmulighed i anden halvleg af denne, kunne ingen af de to mandskaber dog heller her få hul på målbylden.

I det 115. minut fik Valverde desuden slagtet Morata bagfra, da han fratog Atlético-frontmanden en oplagt scoringsmulighed og fik direkte rødt kort, så nu skulle det hele afgøres fra ellevemeterpletten.

Saúl og Thomas brændte for Atlético, mens samtlige Real-skytter omsatte deres spark. Den afgørende scoring blev sat ind af Sergio Ramos, og så kunne Real Madrid løfte trofæet.