• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Mads Bye Marboe

Spansk landstræner bekræfter kontakt med Barcelona-stortalent

Foto: Getty Images

Det spanske fodboldforbund forsøger at nationalisere FC Barcelonas Ansu Fati, fortæller landstræner Roberto Moreno.

Af Mads Bye Marboe

Lionel Messi har siddet ude med en skade i indledningen af sæsonen, hvorfor den bare 16-årige Ansu Fati har været det helt store samtaleemne i FC Barcelona i de første kampe.

Fati blev klubbens yngste målscorer nogensinde, da han inden landskamspausen nettede i 2-2-skuffelsen mod Osasuna, og senest var kantspilleren så på pletten igen med en scoring efter bare to minutter i 5-2-sejren over Valencia.

Fati blev født i Guinea-Bissau, men flyttede til Spanien som otteårig, ligeson hans far har boet og arbejdet i landet de seneste ti år.

Den spanske landstræner, Roberto Moreno, afslører nu, at det spanske fodboldforbund forsøger at overbevise Barcelona-kometen om at optræde for nationen.

- Folkene i det spanske fodboldforbund arbejder på at hente Ansu Fati, og så bliver det spillerens egen beslutning, siger han til Movistar+ og uddyber:

- Forbundet arbejder på at få de bedste spillere. Det er en fornøjelse for Barcelona, da han er en spiller fra La Masia. Han skal forblive rolig, og det håber jeg, at han gør.

Fati har også muligheden for at blive portugisisk landsholdsspiller, da Portugal tilbyder statsborgerskab til folk fra Guinea-Bissau.

Superliga

Mere Superliga

Fokus