• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Victor Risager

Svensk stortalent sikrede Real Sociedad-sejr i baskisk derby

Foto: Getty Images

Alexander Isak blev igen helten for Real Sociedad, da han sikrede sejren i baskisk derby.

Af Victor Risager

Real Sociedad og Athletic havde begge succesoplevelser i midtugen, da de slog henholdsvis Real Madrid og FC Barcelona ud af Copa del Rey, og søndag mødtes de to pokaloverraskelser i et baskisk derby i La Liga.

Her kunne værterne Real Sociedad snuppe alle tre point. 

I startopstillingerne var de store profiler fra Copa del Rey-sejrene dog ikke at finde. Svenske Alexander Isak startede således på bænken for Real Sociedad, mens gæsterne fra Athletic heller ikke havde matchvinderen Inaki Williams med i startopstillingen. 

De to angribere fik dog sat deres præg på opgøret, efter at de begge blev skiftet ind efter 55 minutter. Først kunne svenske Alexander Isak levere oplægget til Portus mål, der bragte Real Sociedad foran efter 65 minutter. Og få minutter senere kunne Inaki Williams bringe balance med et kontramål.

Læs også:Pokaloverraskelser: Første semifinaler i 10 år uden Barca eller Real

Men Alexander Isak var ikke færdig. Den 20-årige svensker endte nemlig også som matchvinder, efter at han sendte bolden i mål få minutter før tid.

Efterfølgende gik bølgerne højt, da Athletic-profilen Iker Muniain leverede en slem tackling på Real Sociedads Mikel Oyarzabal. Det resulterede i et rødt kort til Muniain. 

Mere blev der ikke scoret i kampen, og Real Sociedad sikrede alle tre point. Dermed trækker de fra Athletic i tabellen. Real Sociedad er nu på sjettepladsen, mens Athletic er seks point efter på niendepladsen. 

Læs også:Valencia vinder lokalopgør efter flot comeback

Superliga

Mere Superliga

Fokus