• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Oliver Okstrøm

Thorup havde Braithwaite i EfB: Kan gøre en forskel i El Clasico

Foto: Getty Images

Jess Thorup var cheftræner i EfB, da Martin Braithwaite var i klubben, og den danske træner regner med, at angriberen kommer på banen mod Real Madrid søndag.

Af Oliver Okstrøm

Martin Braithwaite kan søndag få sin største kamp i sin klubkarriere, når han sammen med sin nye klub, FC Barcelona, skal på banen mod Real Madrid i det legendariske El Clasico-opgør. 

Tidligere i karrieren var Braithwaite i Esbjerg, hvor træneren var Jess Thorup, og den nuværende Gent-cheftræner er imponeret over, hvordan det er gået for den arbejdssomme angriber. Det fortæller han i et interview med B.T.

Læs også:Braithwaite forventer lang karriere: Jeg vil spille til jeg er 40 år

- At han muligvis får El Clasico som kamp to er helt fantastisk, og det vidner bare om, hvor hurtigt det kan gå i fodbold. Jeg håber inderligt, han får lov til at vise sig frem. Det tror jeg faktisk, han gør, på baggrund af den kamp, han spillede sidst (mod Eibar, red.), siger han og fortsætter:

- Træneren vil helt sikkert sidde med en fornemmelse af at have en spiller siddende, der kan gøre en forskel, hvis der er brug for det i løbet af kampen, lyder det fra Jess Thorup.

Læs også:Braithwaite erkender: Der er ting der har overrasket mig i Barcelona

Selv peger den danske træner på, at han er stolt over, at han har været en del af Martin Braithwaites karriere, men at han på ingen måde vil tage æren for det. Han er blot glad for, at en af de spillere, han har arbejdet med, er lykkedes med at tage et meget stort skridt op ad rangstigen.

Martin Braithwaite skiftede fra EfB til Toulouse i 2013, hvorefter turen gik til klubber som Middlesbrough, Bordeaux samt Leganes, og nu er han altså i Barcelona.

Søndagens kamp mellem Real Madrid og Barcelona spilles klokken 21, og den sendes direkte på TV 2 Sport X.

Læs også:Peter Ankersen om corona-virus: Hylderne var tomme i mit supermarked

Læs også:Braithwaite fortalte sent sin hustru om Barca-skifte: Jeg blev skuffet

Læs også:Tidligere Laudrup-stjerne rykker til spansk ferieø

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.