• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Danske Patrick Mtiliga stortrives i Sydspanien, men succesen på banen kom først efter en længere snak med træneren, der åbnede hans øjne, for det han er bedst til.

Af Kristian Østerby Jepsen

Patrick Mtiliga skiftede i sommer fra hollandske NAC Breda til Malaga på den spanske solkyst. Den 28-årige back var uheldig i sin debutkamp, hvor han blev skadet efter et kvarters spil, og efterfølgende havde han svært ved at tilspille sig en fast plads. Men i midten af efteråret åbnede en snak hans øjne og porten til spilletid.

- Lige nu går det rigtig godt, og spillestilen passer mig helt perfekt, fordi de kan godt lide at spille fodbold. Efter jeg havde en periode på bænken, fik jeg snakket med træneren om, hvordan jeg skulle udfylde rollen på venstre back, og der gik det op for mig, at de ville have mig frem over flankerne, og det er netop, hvad jeg er god til. Siden har jeg gjort det, og det er gået godt, siger Patrick Mtiliga til tipsbladet.dk.

Vendepunktet kom i pokalkampen 28. oktober mod Zaragoza, hvor danskeren fik chancen fra start. Siden har han - med få undtagelser i et par pokalkampe - været en fast del af Malaga-holdet, som i weekenden fik deres kun tredje sejr i sæsonen, og derfor slås for overlevelse i bunden.

Trængslerne i La Primera Divisions nedre halvdel påvirker dog ikke humøret udenfor banen, hvor det sydspanske klima gør lykke hos familien Mtiliga:

- Udenfor banen er det helt fantastisk, og det har også givet et ekstra skub. Min kæreste og mine børn stortrives hernede, og der er massere af danskere på kysten, hvilket har været perfekt for familien. Vejret gør, at vi kan være udenfor meget af tiden, og vi sidder ikke lukket inde i en lejlighed hele dagen. Vi kan være ude og lege på stranden og spise på restaurant, og det gør bare noget ved en, siger den danske back.

Sproget, den nye liga og holdkammeraterne er efterhånden også på plads, nu mangler resultaterne i på banen kun at følge med.

Superliga

Mere Superliga

Fokus