• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Anders Dehn

Verdens bedste spiller slipper for fængsel: Dropper anklager mod Modric

Verdens bedste spiller slipper for fængsel: Dropper anklager mod Modric
Foto: Getty Images

Ikke alene blev Luka Modric i går kåret til den bedste fodboldspiller i verden det seneste år, anklagerne mod ham i en sag om at lyve for retten blev også frafaldet. Det kunne ellers have kostet fem års fængsel.

Af Anders Dehn

Mandag var en dag ud over det gennemsnitlige for Luka Modric. Dels blev han den første spiller i ti år, som ikke var Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi, til at vinde Ballon d'Or, dels slap han for potentielt fem års fængsel.

Modric var ellers tiltalt for at afgive falsk vidneforklaring i retten hjemme i Kroatien, men den tiltale frafaldt anklageren altså samme dag, som Real Madrid-spilleren vandt en af sportens mest prestigefyldte priser.

Læs også: Modric erklærer sig skyldig i skattesnyd

- Der er ikke noget grundlag for mistanke til at rejse en anklage mod Modric, siger rettens talsmand, Kresimir Devcic, ifølge mediet Balkan Insight.

Luka Modric var havnet i fedtefadet, efter han tidligere havde afgivet vidneforklaring i en retssag mod kroatisk fodbolds mest magtfulde mand, Zdravko Mamic. Den tidligere Dinamo Zagreb-boss blev idømt fængsel for at svindle sig til penge fra klubben, blandt andet på baggrund af Modric' transfer til Tottenham.

Læs også: Officielt: Luka Modric vinder Ballon d’Or

Modric modtog en del af transferbeløbet, men gav det siden tilbage til Mamic og hans familie i kontanter. I retten vidnede Modric til fordel for sin tidligere klubchef, men i marts i år blev han altså tiltalt for falsk vidnesbyrd i retten. Strafferammen var fem år, men det slipper han nu for.

Til gengæld er Liverpools Dejan Lovren fortsat tiltalt i en lignende sag.

Superliga

Mere Superliga

Fokus