• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Primera division Oliver Okstrøm

Xavi vil gøre fodbold sjovere: Foreslår færre spillere på banen

Xavi vil gøre fodbold sjovere: Foreslår færre spillere på banen
Foto: Getty Images

Xavi savner mere plads på banen, hvor det kan være svært at åbne de lukkede forsvar op. Derfor ønsker han sig, at man spiller ti mod ti.

Af Oliver Okstrøm

Vi lever i en tid, hvor der bliver foreslået mange nye tiltag for at gøre fodboldspillet mere interessant. Napolis præsident De Laurentiis har senest peget på, at man gør kampene kortere, og nu mener Barcelona-legenden Xavi, at der skal være færre spillere på banen.

Det fortæller han i et interview med Catalunya Radio.

Her drejer det sig dog ikke om, at man skal skære voldsomt ned. Det er blot en mand mindre på hvert hold.

- I fremtiden tror jeg godt, at man kan spille med en mand mindre. Ti mod ti. Det er et spændende foreslag, som kan hjælpe til på den underholdende del af spillet, lyder det fra den tidligere Barcelona-spiller.

Han fortæller endvidere, at fodbold er blevet mere fysisk og taktisk i de senere år, og derfor vil han gerne gøre spillet mere frisk og sjovt igen.

- Det er svært at forbedre sig og det er svært at spille uden plads. Det er svært at angribe mod lukkede forsvar. Særligt mod Simeone, fortæller Xavi, der selv ser sig som en direkte modsætning til Atletico-træneren.

Dette er desuden blot endnu et hint mod, at Xavi nok ender med at blive træner en dag - og sandsynligvis for et hold, der gerne vil spille som han selv gjorde i sin tid i det spanske.

Superliga

Mere Superliga

Fokus