• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FC Midtjylland Frank Kristensen har endnu ikke scoret 100 mål, selv om det blev fejret stort på MCH Arena søndag.

Af Torsten Kjems Hansen

Da Frank Kristensen kort inde pausen steg til vejrs og pandede et indlæg hårdt ind bag Karim Zaza i AaB-målet, jublede angriberen ved at trække op i spillertrøjen og afsløre en t-shirt med påskriften "Farlige Frank - 100 kasser."

Holdkammeraterne smed sig på græsseet og dannede sammen tallet 100, mens jubilæet og en 2-0-føring fik tilskuerne i Herning til at koge godt op på tribunerne

Hos Danskfodbold.com - DBU's officielle statistikere, ville man meget gerne gratulere Frank Kristensen med de 100 mål. Sagen er blot den, at FC Midtjylland-angriberen kun står noteret for 98 mål efter søndagens sejr over AaB.

Læs
også: Her er SAS Ligaens målkonger

23. marts 2003 mødtes AB og FC Midtjylland på Gladsaxe Stadion. Kampen sluttede 1-2, Frank Kristensen scorede begge FCM-mål og var oven i købet ogsåp manden, der sørgerede for AB-målet. Med et kvarter igen skiftede AB Lennart Lynge Larsen ind, uden at han var spilleberettiget, hvilket resulterede i, at kampen via skriveborde i DBU blev omstødt til en 0-3-sejr.

- Hvor selve kampen står ved magt, f.eks. hvad angår spilleminutter og gule kort, så blev den sportslige udgang på kampen omgjort til en administrativ, skrivebords-afgørelse. Dette er hovedhjørnestenen i vor argumentation. Da kampens sportslige resultat ikke længere tæller, så kan målene – som akkumulerer til den sportslige afgørelse – ikke længere gælde. Som konsekvens har vi slettet såvel Frank Kristensens to scoringer for FC Midtjylland som det selvmål, han scorede til fordel for AB, skriver danskfodbold.com

- Nogle vil argumentere, eftersom FC Midtjylland vinder kampen med 3-0, at Frank Kristensens to mål da kan tælle som ”to ud af tre”. Men, hvad om FCM havde vundet den oprindelige kamp med 4-2 og Frank Kristensen havde scoret samtlige fire mål for midtjyderne? Resultatet ville fortsat blive omstødt til en 3-0 sejr, men ville så blot tre ud af fire mål tælle?

--Eller, hvad om de fire mål var fordelt med to til Frank Kristensen og to til med-angriber Bo Hansen? Hvilken angriber skulle da give afkald på et mål?

Frank Kristensen har dermed endnu ikke rundet det skarpe hjørne, når det kommer til den officielle statistik.

Læs også: Her er SAS Ligaens målkonger

Superliga

Mere Superliga

Fokus