• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Det er nytår, og tipsbladet.dk ser tilbage på året, der er gået. Husker du eksempelvis, da vi kårede årtusindets bedste mål?

Af Kristoffer Friis

Han var én af de heldige, som lå med i bunken i sekunderne efter. I dag arbejder han som manager på FC Københavns ungdomsprojekt School of Excellence, og når han går forbi billedet af jubelscenerne, som i dag hænger i Parken, får altid et lille smil på læben og gåsehud på armene.
»Teknisk er det jo perfekt. En korrekt tæmning i rette højde og derefter et veludført saksespark, hvor først venstre og derefter højre ben bliver brugt til at få kræft i sparket. Det er helt atletisk, ja nærmest akrobatisk lavet,« siger den gamle FC København-anfører, som hæfter sig ved, at målet blev lavet i en så vigtig kamp.

»Det var den endelige DM-finale, hvilket bare gør målet endnu smukkere og mere mindeværdigt. Der er lavet rigtig mange flotte mål i årene efter, men jeg tror, man skulle lede længere i hukommelsen, hvis man ikke måtte nævne Zumas mål,« siger »Mio« Nielsen.

Overraskelsen overvælder
I Tipsbladets afstemning har der heller ikke været den store tvivl (Se grafik). Nærmeste forfølger til Zumas saksespark er Peter Foldgasts drømmedrøn på Brøndby Stadion fra 2003.

Den nuværende skolelærer fra Slagelse helflugtede et hjørnespark direkte op i treeren fra kanten af straffesparksfeltet, og selv om detaljen var indstuderet, kom udførelsen bag på Brøndby-spillerne, som at dømme på deres reaktion ikke rigtig troede deres egne øjne. Netop det uforudsigelige og overraskende er grundessensen af et godt mål.

»Mål, som bliver lavet per intuition, hvor spilleren ikke når at tænke sig om, men bare gør noget, er oftest bedst. Det er det, man ikke forventer, som giver den bedste oplevelse, og hvor det ni en halv gang ud af 10 ikke lykkes,« siger Michael »Mio« Nielsen, som også mener Foldgasts mål indeholder netop de ingredienser.

Alle syv kandidater har haft et eller andet, som har gjort netop det mål spektakulært på sin helt egen facon, men Zumas genialitet havde lige det ekstra, der gør det til årtusindets bedste mål. 

Kandidaterne og afstemningsresultatet
2008: Stefan Gislason, Brøndby IF [tankestreg] FC Nordsjælland, 16% (478 stemmer)
2007: Mike Tullberg, Brøndby IF [tankestreg]  AGF, 8% (231 stemmer)
2006: Joseph Kamwendo, FC Nordsjælland [tankestreg] FC København, 2% (65 stemmer)
2005: Alvaro Santos, SønderjyskE [tankestreg] FC København, 1% (19 stemmer)
2004: Martin Ericsson, AaB [tankestreg] Herfølge BK, 7% (198 stemmer)
2003: Peter Foldgast, Brøndby IF [tankestreg] FC Midtjylland, 18% (532 stemmer)
2002: ingen officiel kåring
2001: Sibusiso Zuma, FC København - Brøndby IF, 48% (1414 stemmer)

Antal stemmer: 2937

 

<object width="405" height="324"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/16v0YlnIC7U&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/16v0YlnIC7U&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="405" height="324"></embed></object>

---------------------------

Se masser af fede Europa League-kampe med Tottenham, Arsenal, Leicester og Napoli på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus