Superliga

Lumb til russisk storklub – investorer får pengene

AGF har solgt Michael Lumb til Zenith Skt. Petersborg. Lumb får en treårig kontrakt, hvis han som ventet består lægetjek senere på ugen. Hovedparten af transfersummen går til private investorer.

Michael Lumb er blevet solgt til den russiske storklub Zenith Skt. Petersborg. Ifølge AGF's pressemeddelelse har flere klubber været inde i billedet, men det blev den russiske storklub, der har opbakning fra det statsejede energiselskab Gazprom, der fik fingre i Lumb.

- For Michael Lumb er det en stor drøm, der går i opfyldelse, og for AGF er det en skelsættende begivenhed. Vi er enormt stolte over, at vi igen har formået at udvikle en spiller til en klub i absolut europæisk topklasse. Det er en blåstempling af vores talentudvikling og et stort skulderklap til alle de trænere, der har haft med Lumb at gøre, siger Brian Steen Nielsen.

- Vi har vurderet, at et salg af Lumb i dette transfervindue var det mest optimale, hvis vi skulle have et pænt beløb for ham. I næste transfervindue ville han have et år tilbage af sin kontrakt, og så ville det have været sværere at hente en tilsvarende transfer på ham. Det er naturligvis et stort sportsligt tab for os. Han efterlader et tomrum på venstreback-positionen, som vi skal have udfyldt, og det overvejer vi i øjeblikket hvordan, siger Brian Steen Nielsen.

AGF meddeler samtidig, at salget ikke får indflydelse på forventningerne til årsregnskabet, fordi Lumb i 2007 blev finansieret på et spillersponsorat af private investorer, der dermed får størstedelen af transfersummen fra russerne.