• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FC Københavns Morten Nordstrands sæsonmål nummer 16 i SAS Ligaen, ændrer ikke på, at det er Randers' Marc Nygaard, der løber med Tipsbladets topscorerpris.

Af Torsten Kjems Hansen

FC København havde allerede sikret sig det danske mesterskab, da holdet i sidste spillerunde mødte Randers FC i Parken. Alligevel var der et "mesterskab" på spil i kampen, da både Morten Nordstrand og Marc Nygaard kæmpede om at blive SAS Ligaens topscorer.

Inden kampen stod de to angribere sammen med FC Midtjyllands Frank Kristensen noteret for 14 mål. Kristensen scorede sit 15. sæsonmål, da Brøndby blev besejret i egen hule, men i Parken var der flere mål i topscorerne.

Marc Nygaard nettede to gange i 3-3-kampen, mens Morten Nordstrand i første omgang kun blev noteret for et enkelt mål - troede de fleste. Angriberen scorede først på straffespark, men sparkede senere også det straffespark, der ramte stolpen og strøg ud i ryggen på Randers-keeper Kevin Stuhr-Ellegaard for så at trille i mål.

Det lignede et selvmål af Randers-målmanden, men Morten Nordstrand er akkrediteret for målet af kampens dommer Claus Bo Larsen. Det skrev tipsbladet.dk allerede 3. juni.

Men selv om både Marc Nygaard og Morten Nordstrand altså står noteret for 16 scoringer, tilfalder Tipsbladets topscorerpris stadig Marc Nygaard.

Ender flere spillere på samme måltal i topscorer-striden tilfalder prisen nemlig den spiller, der først har scoret det endelige antal mål. Marc Nygaard scorede sit 16. sæsonmål i det 46. minut, mens Morten Nordstrand sparkede straffesparket i 79. minut.

Derfor går Tipsbladets topscorerpris og den medfølgende check på 1000 kroner pr. mål - altså 16.000 kroner - til Marc Nygaard.

Præmierne vil blive overrakt til Marc Nygaard ved starten på sæsonen 2009/10.

Superliga

Mere Superliga

Fokus