Serie A

Bergvold vil væk trods personlig succes

Martin Bergvold får masser af spilletid i Livorno. Alligevel vil han væk senest til sommer, men gerne allerede nu.

25-årige Martin Bergvold har været lidt af en italiensk succeshistorie. Med masser af spilletid og ialt 60 kampe for Livorno siden skiftet fra FC København i 2007 er Bergvold en af de danskere, der har fået mest ud af et skifte til en af de mindre italienske klubber.

Alligevel vil Martin Bergvold ikke forlænge sit ophold i det italienske.

- Hvis der dukker noget spændende op, og Livorno vil sælge mig, så vil jeg gerne væk nu. Min kontrakt udløber til sommer, og klubben har tilbudt en forlængelse, som jeg har sagt nej til. Kommer de med noget helt ekstraordinært godt, så må jeg se på det igen. Men umiddelbart er jeg færdig med Livorno senest til sommer, siger Martin Bergvold til tipsbladet.dk.

Livorno har vundet tre ud af de sidste fire kampe i Serie A. Og Bergvold har været med hele vejen. Den nye træner Serse Cosmi har fået styr på Livornos tropper og spillet dem fri af nedrykningsstregen.

- Jeg føler mig godt til rette under den nye træner, og vi har vundet mange kampe, siden han kom til. Så situationen lige nu er tilfredsstillende, og jeg koncentrerer mig om at spille, men det ændrer ikke på, at mit udgangspunkt er snart at komme væk, siger Bergvold.

Men du har jo succes. Hvorfor vil du så gerne væk?

- Det er der så mange grunde til. Men der er mange småting, der er blevet gjort på det, som jeg kalder "den italienske måde." Det er meget anderledes, end de forhold jeg kendte i FCK. Lad mig sige det sådan, at hvis ikke jeg var voksen, da jeg tog herned, så er jeg blevet det nu, siger Bergvold.

Hvad er mest sandsynligt. Et skifte nu eller til sommer?

- Indtil videre har vi ikke hentet nye spillere, så noget kunne tyde på, at det er det her hold, der skal redde en sæson mere i Serie A. Og jeg er en vigtig spiller for holdet, så spørgsmålet er, om de vil tjene lidt på mig, eller om de venter og lader mig gå gratis til sommer.