• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Kenneth Jensen

Dansk landsholdsspiller indrømmer: Jeg savner Ajax

Foto: Getty Images

Den danske landsholdsspiller Lasse Schöne erkender, at han savner Ajax, som han forlod i sommer.

Af Kenneth Jensen

Efter 17 år i Holland forlod Lasse Schöne i sommer sit hjemland for at tage på et fodboldeventyr. Nok er den 33-årige midtbanespiller dansker og på det danske landshold, men han har boet og spillet i Holland i over halvdelen af sit liv.

Så det er nok ikke den store overraskelse, at det var en svær beslutning at forlade AFC Ajax i sommer, men det var en beslutning, der var nødvendig. Dels havde danskeren haft en snak med træner Erik ten Hag, der var ærlig omkring konkurrencesituationen, dels var det ved at være sidste chance for at komme "ud".

Da der kom interesse fra italienske Genoa, var det ikkke en svær beslutning at tage at forlade Amsterdam. Men her nogle måneder senere har han stadig AFC Ajax i tankerne, må han indrømme.

Læs også:Genoa-chef om udeladt Schöne: Han er en vigtig spiller

- Jeg savner træningsniveauet og kampene. Men det vidste jeg på forhånd. Det sidste år spillede vi måske den bedste fodbold i Europa. Når jeg ser dem spille i Champions League, klør det. Men jeg klager ikke. At savne behøver ikke være negativt. Jeg har overvejet det grundigt. Det var et stort sidste år, og en god måde at slutte på er at være i kontrol, siger danske Lasse Schöne til Algemeen Dagblad.

Danskeren havde kontrakt i Ajax i den kommende sæson, men han stod formentlig til at miste sin plads på holdet, hvorfor han valgte at prøve noget nyt.

Kulturen i Italien er dog noget anderledes end i Holland og i Danmark, og det har midtbanespilleren skullet vænne sig til.

Læs også:Danskerløse Genoa sled sig videre i Coppa Italia

- Vi er forkælede i Holland. Trænerne forklarer alt. Her i Italien er det meget sværere at være i topsport. Bliver du ikke valgt? Så får du bare en besked, og så er det dét. Man behøver ikke brokke sig over det. Jeg kommer ikke til at ændre på kulturen, og det ønsker jeg heller ikke, siger Schöne, der kan forklare et par sjove ting om fodbolden i Italien.

- I Brescia fyrer de en træner, og så ansætter de ham igen en måned senere. Alt er mulight her. Og de træningslejre - der er altid træningslejre. De tror virkelig på, at det gør en forskel. Når jeg siger, at vi i Ajax skulle være i klubben tre timer inden en kamp, kigger de underligt på mig, siger Schöne.

Danskerens klub er i problemer i Serie A denne sæson, hvor Genoa allerede har fyret den træner, der hentede Schöne, og erstattet ham med Thiago Motta. Klubben ligger under nedrykningsstregen med 10 point efter 14 kampe - der er to point op til Sampdoria, der er over stregen.

Læs også:Genoa-skifte synes strandet for svensk angriber: Vi venter på dem

Læs også:Fremtidig træner? Dansk landsholdsspiller er i tvivl

Læs også:Ajax-keeper: Vi er bedre uden de Ligt, de Jong og Schöne

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020