• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Oliver Okstrøm

Et år siden Astori døde: To læger anklaget for at overse hjertefejl

Davide Astori døde for et år siden, og nu bliver to læger anklaget for at have lavet grove fejl.

Af Oliver Okstrøm

For godt et år siden mistede Fiorentina-anfører Davide Astori livet på sit hotelværelse forud for en kamp mod Udinese, og nu viser det sig, at det muligvis kunne være undgået, inden ulykken fandt sted.

Det skriver en række medier, som blandt andet tæller den italienske sportsavis Gazzetta dello Sport.

Det drejer sig om to læger, der undersøgte Davide Astori i både 2014 og 2017, som nu er blevet anklaget for at have overset spillerens hjerteproblemer. Her handler det om lederen af det medicinske institut i Cagliari, Francesco Stagno, og konsulent ved Aouc-institutet i Firenze, Giorgio Galanti.

Her skulle det særligt være Stagno, der står overfor alvorlige anklager, da han angiveligt skulle have foretaget et rutine-tjek på Astori tilbage i juli 2014, hvor man kunne se store problemer med Astoris hjerte. Men her blev der tilsyneladende ikke reageret med en opfølgende undersøgelse.

Stagno skulle ligefrem have undladt at skrive resultatet ned, hvorefter han gav Astori grønt lys til at spille fodbold på professionelt niveau.

Der bliver endelig peget på, at hvis man havde opdaget Davide Astoris problemer med hjertet, så kunne man have reddet ham i tide med enten behandling eller en besked om at stoppe med fodbold på højt niveau.

Superliga

Mere Superliga

Fokus