• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Nicklas Grodt Degn

Fodboldforbund frikender Serie A-klub for racisme

Foto: Getty Images

Cagliari får ingen straf for tilskueres udbrud rettet mod Inters Romelu Lukaku i en Serie A-kamp for nylig.

Af Nicklas Grodt Degn

Da Inter for nylig gæstede Serie A-rivalerne fra Cagliari på Sardinien druknede en ellers spændende fodboldkamp i en række episoder før og efter Romelu Lukakus straffesparksscoring for Inter mod slutningen af kampen.

Som det siden er blevet dokumenteret i form af blandt andet videoer på sociale medier, blev en række tilskuere fanget i at komme med racistiske udgydelser rettet mod Lukaku.

Det fik efterfølgende Inter-angriberen til at fordømme racismen, hvortil belgieren fik opbakning fra flere af sine prominente fodboldkolleger fra hele fodbold-Europa. Nu viser det sig, at Cagliari ingen konsekvenser får af sagen.

Det italienske fodboldforbund, FIGC, har ifølge Sky Sports undersøgt episoderne og har ikke fundet grund til at straffe Cagliari får diskriminerende adfærd. I efterforskningsrapporten konkluderer FIGC ifølge det engelske medie, at lyden fra tilskuernes råben og fløjten var ført øredøvende til at det var muligt at identificere noget strafbart.

I stedet får Cagliari en bøde på €5000 fordi en række af klubbens fans kastede plasticflasker på banen i weekendens 3-1-sejr på udebane over Parma.

Superliga

Mere Superliga

Fokus