Frisparksdrøn gav Roma sejren i Rom-derby

En frisparksscoring af Aleksandar Kolarov sørgede for, at Roma snuppede en vigtig sejr over lokalrivalerne Lazio.

Der var et prestigefydt arvefjendeopgør på menuen i Serie A lørdag eftermiddag, da Roma og Lazio tørnede sammen. Og her var det Roma, som sikrede sig håneretten med en 2-1-sejr over bysbørnene.

Lorenzo Pellegrini bragte ellers Roma i front med en fin detalje i slutningen af første halvleg. Edin Dzeko headede en lang bold videre ind i feltet, og efter lidt tilfældigheder endte den hos en fri Pellegrini, der nemt kunne sende bolden i målet med hælen.

Den føring holdt indtil midtvejs i anden halvleg, da Lazios målfarlige angriber, Ciro Immobile, udlignede. Romas Federico Fazios teknik fejlede, og Ciro Immobile kunne let tage bolden fra den argentinske forsvarsspiller og løbe mod Robin Olsens mål, hvor italieneren ikke fejlede.

Roma svarede dog igen med det samme. I den anden fik de tilkæmpet sig et frispark på kanten af feltet, og det tog Aleksandar Kolarov sig af. Den serbiske venstreback bragede frisparket igennem muren og ind i målet til 2-1.

Sejren blev slået endeligt fast, da Fazio gjorde fejlen fra tidligere god igen. På et frispark havde den høje forsvarsspiller taget turen frem, og han kom først på Pellegrinis indlæg, som han stensikkert headede ind.

Det blev også slutresultatet, og med sejren sikrede Roma sig altså håneretten, mens de henter ind på bysbørnene i tabellen. Efter syv runder har Lazio nu 12 point, mens Roma har 11.

Lazios danske venstreback, Riza Durmisi, sad desuden på bænken i hele opgøret.