Dansk talent ophæver kontrakten med Inter
2016-03-23 12:53

Lazio- og Roma-ultraerne nægter at være på Olimpico, når det famøse derby løber af stablen 3. april.

Stemningen kommer til at være noget nær død, når Lazio tager imod AS Roma om 11 dage på Stadio Olimpico. Derby della Capitale er ellers et af de uden sammenligning vildeste derbyer i Europa, men tilskuerne på stadion eller TV-seerne kan lige så godt indstille sig på en halvtam atmosfære. For uden de inkarnerede ultraer, der om nogen ved, hvordan man skaber en fed stemning, kommer der til at være stille på stadion.

Sådan var det i hvert fald i november, da de to mandskaber tørnede sammen. Har man set nogle af de andre derbyer mellem de to romerske mandskaber, ved man, at det var en fadæse at sidde at se derbyet sidst, hvis man havde fan-brillerne på. Ingen stemning, ingen passion. Ingen tifoer. Begge holds spillere har tigget og bedt om, at fansene vender tilbage. Men de har begge valgt at boykotte hjemmekampene. 

Årsagen er, at Roma- og Lazio-ultraerne er trætte af, at der er indført barrierer mellem tribunen, hvor de står. Forestil jer, at der var en barriere, der skar igennem midten af Sydsiden eller Sektion 12. Den går ikke helt i ultraernes øjne. Og det har de i den grad reageret på. Begge holds fans ved, hvordan man boykotter. Lazio- og Roma-ultraerne har kun været inde at se enkelte kampe i begyndelsen af sæsonen, da der stadig blev forhandlet om, hvorvidt man kunne få taget barriererne ned eller ej. Men siden Romas kamp mod FC Barcelona i september - hvor Roma-ultraerne på Curva Sud nægtede at synge - har der ikke været inkarnerede fans på tribunerne. Hverken på Curva Nord eller Curva Sud. 

Curva Sud har lagt et statement op, hvor de skriver, at man vil se kampen i fællesskab på en storskærm i Campo Testaccio, der ligger otte kilometer syd for Olimpico.

Så hvis du har tænkt dig at se Lazio-Roma den 3. april, fordi du har hørt så meget om atmosfæren, kan du lige så godt lade være. Ultraerne vil ikke være til stede, og det tager en stor del af derby-oplevelsen væk, hvis man altså vel og mærke er interesseret i stemning. 

SENESTE NYT...
OP | NED