• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Anders Dehn

Italiensk avis forsvarer udskældt forside: Folk er fyldt med gift

Foto: Getty Images

Der var ingenting i vejen med hverken forsiden på Corriere dello Sport eller artiklen inde i avisen, skriver dens direktør, efter den over en bred kam fik kritik for at være racistisk.

Af Anders Dehn

Den italienske avis Corriere dello Sport trak overskrifter med en af avisens egne overskrifter på forsiden af torsdagens avis. På den var billeder af Romelu Lukaku og Chris Smalling samt teksten "Black Friday" med henvisning til, at de to tidligere holdkammeraters nuværende klubber mødes i morgen.

Forsiden kom hurtigt under massiv kritik, men nu svarer Corriere dello Sport igen. Avisens direktør, Ivan Zazzaroni, argumenterer for, at kritikken bare kommer fra skinhellige tastaturkrigere, der ser racisme overalt, og som brokker sig på sociale medier for at få det bedre med sig selv.

Læs også:Italiensk avis haglet ned efter kontroversiel forside: Det er racisme

- "Black Friday", for dem, der vil og er i stand til at forstå det, var hele tiden en hyldest til mangfoldighed, at være stolt over mangfolkdighed, den storslåede rigdom ved mangfoldighed. Hvis man ikke forstår det, er det, fordi man ikke kan, skriver direktøren.

- Det er en uskyldig artikel, perfekt argumenteret af Roberto Perrone, som er blevet forvandlet til gift af folk, som er fulde af gift.

Både Lukaku og Smallings klubber, Inter og Roma, har kritiseret forsiden, og førstnævntes agent har desuden fortalt, at Lukaku ikke bryder sig om den. Direktøren for netværket Fare, som bekæmper diskrimination i fodbold, forklarede tidligere på dagen, hvorfor han mente, forsiden var problematisk.

Læs også:Landsholdsspiller revser italienske racister: Børn skal ikke høre på de idioter

- Ville de nogensinde tage to hvide italienske spillere og skrive, det er "White Tuesday"? Det ville de ikke, og det er problemet. Hvorfor udvælger man to sorte spillere og fremhæver deres etnicitet for at bygge op til kampen? Det krydser grænsen for det acceptable, siger Piara Powar ifølge The Guardian.

Forsiden rammer et ømt punkt i Italien, der har oplevet en række episoder med racisme i dette efterår. Netop Romelu Lukaku måtte i september lægge ører til abelyde fra Cagliaris fans.

Selve artiklen i Corriere dello Sport fordømmer, skal det retfærdigvis siges, de fans, der buher ad sorte spillere, og kalder dem idioter.

Læs også:Brescia-præsident med racistisk kommentar mod Balotelli: Var bare en joke

Læs også:Awer Mabil efter racismedom: Hvis det fortsætter, forlader jeg banen

Læs også:Fremad-direktør efter bøde i racismesag: Vi må tage afgørelsen til efterretning

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus