• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Oliver Okstrøm

Italiensk TV-direktør med hård anklage: Juventus styrer VAR

Ifølge den nye chef for den italienske statskanal Rai 2, Carlo Freccero, har Juventus fuld kontrol over videodommersystemet i Serie A.

Af Oliver Okstrøm

Det har fået en del øjenbryn til at løfte sig i Italien, da den nye direktør for Rai 2, som svarer til dansk DR2, Carlo Freccero kom med en meget alvorlig beskyldning mod de italienske mestre fra Juventus i forbindelse med et pressemøde.

Det melder en række medier, som blandt andet tæller goal.com.

Beskyldningerne handler om, at Juventus ifølge Freccero styrer videodommer-systemet VAR. Det kom efter et spørgsmål, som handlede om, hvorvidt Rai ville komme til at sende mere fodbold.

- Jeg ser kun Premier League, fordi Juventus altid vinder i Italien. Det er fordi de har besat alt, der har med VAR at gøre. Det er ud af denne verden, siger Rai 2-direktøren og fortsætter:

- Alt i VAR er kontrolleret af dem. De styrer dit og dat. Det er irriterende, lyder det fra Carlo Freccero, som slutter af med et 'Forza Roma!'. 

Det er dog ikke sikkert, at han mener enten selve videodommeren eller teknologien. Dog er det dog ikke mere end én runde siden, at VAR-systemet dømte et straffespark til Sampdoria efter, VAR havde været inde over. Det samme fik Juventus ligeledes i kampen, der endte 2-1 til Torino-klubben.

Anklagen kommer 13 år efter, Juventus blev tvangsnedrykket i forbindelse med calciopoli-skandalen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus