Juventus spiller sig i Coppa Italia-finalen efter dramatisk affære

Juventus løb med sejren i en dramatisk kamp, hvor vinderen måtte findes i straffesparkskonkurrence.

Juventus havde vundet det første opgør af to hjemme på Juventus Stadium med hele 3-0 efter to mål fra Alvaro Morata og et enkelt fra Paulo Dybala, hvorfor der på papiret ikke var meget spænding tilbage forud for det modsatte opgør.

Men sådan så Inter det bestemt ikke.

Roberto Mancinis mandskab kom nemlig ud til kampen med lyn og torden, og kunne allerede efter 17 minutters spil bringe sig foran med 1-0, da kroaten Marcelo Brozovic fra kanten af feltet bankede bolden ind i højre målhjørne, og så var der masser af tid til at Inter kunne vende kampen.

Hjemmepublikummet på Giuseppe Meazza måtte dog vente til efter pausen før det andet mål faldt. Januarindkøbet Éder fandt efter et glimrende indlæg Ivan Perisic bagerst i feltet, og den kroatiske midtbanespiller kunne nemt prikke bolden i mål til 2-0.

Derfor havde Inter nu 40 minutter til at score det ene mål, der ville give dem forlænget spilletid, men det kom først efter 82 minutter, da Andrea Barzagli torskedumt hev en modspiller ned inde i straffesparksfeltet. Det så Andre Gervasoni korrekt som en forseelse og pegede på pletten.

Straffesparket stod Marcelo Brozovic for, og det gjorde han forholdsvis sikkert. Neto havde i målet fingrene på bolden, men kroatens skud var så hårdt, at det ikke var muligt for Neto at redde det.

Der blev ikke scoret flere mål i den ordinære spilletid, hvorfor vinderen skulle findes i forlænget spilletid, hvor der i løbet af de 30 minutter tilfaldt chancer i begge ender. Blandt andet havde Ivan Pesiric en mulighed, mens Simone Zaza og specielt Alvaro Morata truede Inter-defensiven i den anden ende.

Derfor skulle vinderen findes i straffesparkskonkurrencen, og det blev Juventus, der trak det længste strå i en fantastisk kamp, der havde drama, gode mål og masser af spænding.