• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Oliver Okstrøm

Kontroversielt valg: Italiensk Super Cup skal spilles i Saudi Arabien

Kontroversielt valg: Italiensk Super Cup skal spilles i Saudi Arabien
Foto: Getty Images

Når Juventus og AC Milan skal spille Super Cup mod hinanden 16. januar, så bliver det på saudiarabisk jord.

Af Oliver Okstrøm

Som regel ser man, at de traditionelle Super Cup-opgør rundt om i Europa bliver spillet forud for selve sæsonen, som en slags kickstart, men sådan har det ikke været i Italien i denne sæson, hvor den endnu ikke er blevet spillet.

Nu er der blevet fundet sted og dato for kampen, som må siges at være et kontroversielt valg. Det bliver nemlig en kamp i Saudi Arabien, som bliver spillet 16. januar.

Her bliver det en kamp, som kommer til at stå mellem Juventus og Milan. Førstnævnte vandt både mesterskabet og pokalturneringen, og da Milan blev slået i pokalfinalen, så er det dem, der bliver Juves modstander.

Tidligere har man peget på, at kampen kunne blive spillet mellem 12. og 16. januar, og det er altså vist sig, at det blev den sidste af de mulige dage. Helt præcist bliver den spillet i Jeddah.

Tidligere har man spillet den italienske Super Cup udenfor Italien flere gange. Man har både været forbi Tripoli, New York, Beijing, Doha og Shanghai. 

Valget har Saudi Arabien er ganske specielt med henblik på deres problemer med menneskerettigheder, ligesom de også er kommet i internationalt søgelys, da journalisten Jamal Khashoggi døde i det saudiske konsulat i Istanbul i Tyrkiet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus