• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Anders Dehn

Landsholdsspiller revser italienske racister: Børn skal ikke høre på de idioter

Foto: Getty Images

Italiensk fodbold har det seneste år været scene for en række episoder, hvor fans har råbt racistiske tilråd mod spillere. Det har Udineses Jens Stryger Larsen også noteret sig, og han fordømmer den slags.

Af Anders Dehn

Så sent som i forrige weekend skete det igen. Midt under Brescias kamp mod Hellas Verona samlede Mario Balotelli bolden op og lossede den ud mod den ene tribune. Han havde fået nok af, at en gruppe af Verona-fans råbte abelyde efter ham.

Episoden var ikke nogen enkeltstående begivenhed i italiensk fodbold. Dagen før blev kampen mellem AS Roma og Napoli afbrudt, fordi Roma-fans sang racistiske smædesange mod Kalidou Koulibaly, og i september måtte Romelu Lukaku lægge ører til abelyde fra Cagliaris fans.

Læs også:Fanformand får 11 års karantæne efter Balotelli-tilråb

Den slags historier er gået verden rundt, så det er ikke noget under, at danske Serie A-spillere også har noteret sig dem. Det gælder eksempelvis Jens Stryger Larsen, der spiller i Udinese.

- Det er selvfølgelig noget, der skal stoppe med det samme. Det hører ingen steder hjemme på stadioner. Der kommer også masser af børn og unge mennesker, og de skal ikke høre og se på sådan nogle idioter, der har de budskaber, siger Jens Stryger Larsen til TV2 Sport.

Læs også:Awer Mabil efter racismedom: Hvis det fortsætter, forlader jeg banen

Præsidenten for FIFA, Gianni Infantino, har flere gange i løbet af efteråret kritiseret Italien for ikke at gøre nok for at bekæmpe racisme. Først i september, efter Atalanta-fans råbte racistiske tilråb efter Fiorentinas Dalbert, og senest i begyndelsen af denne måned.

- Jeg kan ikke se, hvorfor vi skal gemme sandheden, ikke tale om, hvad der sker, eller sige, at det ikke er alvorligt. Nej, det er ikke sådan, man skal håndtere det. Det er uacceptabelt, absurd og overraskende, sagde FIFA-præsidenten til Sky Italia.

Læs også:Fremad-direktør efter bøde i racismesag: Vi må tage afgørelsen til efterretning

Læs også:Abelyde i pokalkamp: Fremad Amager idømt bøde

Læs også:Atalanta straffes med bøde for racistiske tilråb mod Dalbert

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus