Lazio har håneretten efter storsejr over Roma i hovedstadsderbyet

Det blev til en sejr på 3-0 til Lazio, som hænger fast i kampen om Champions League-pladser.

Der er godt med klassiskere og lokalopgør i denne weekend, og en af de helt store i både Italien og hele verden er kampen mellem de to Rom-klubber, Lazio og Roma. Den blev spillet lørdag aften, hvor Lazio tog sejren.

Resultatet blev 3-0 til den lyseblå den af den italienske hovedstad i et opgør, hvor Lazio havde kontrol over sagerne.

Det så dog ud til, at det kunne være blevet til en målrig affære, da Caicedo blev spillet ind i feltet af Correa, hvorefter førstnævnte gik forbi den tidligere FC København-målmand Robin Olsen, som om det var noget, han gjorde hver eneste dag og sparkede bolden i mål.

I anden halvleg fik Lazio straffespark, da Fazio nedlagde Correa i feltet, hvor indskiftede Ciro Immobile hamrede bolden i netmaskerne, selvom man nemt kunne høre, at målmand Olsen havde handskerne på bolden. Alligevel kunne han ikke stoppe straffesparket, og så var kampen mere eller mindre lukket.

De var dog ikke helt færdige, og i næstsidste minut af den ordinære spilletid sørgede Cataldi for, at Lazios fans fik en særdeles mindeværdig aften på det olympiske stadion i Rom, hvor de også lige kunne nå at se Romas Kolarov få rødt kort i overtiden.

Roma kunne inden kampen indhente Inter på fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League, men med nederlaget må Roma altså udskyde dette. Lazio er derimod nu på sjettepladsen med seks point op til Inters position.

Næste opgave for Roma er mod Empoli på hjemmebane, mens Lazio skal møde Fiorentina på udebane.