• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Oliver Pirchert

Lazio idømmes bøde efter antisemitiske klistermærker

Til tider går bølgerne for højt under fodboldkampe, når rivalen skal nedgøres. Det var tilfældet i kampen mellem Lazio og Cagliari.

Af Oliver Pirchert

Godt nok var Roma slet ikke en del af kampen, men det afholdt ikke Lazio-fans fra at klistre et helt tribune-afsnit til med teksten "Roma-fans er jøder" ved siden af et billede af holocaust-offeret Anne Frank iført en Roma-trøje. 

Kampen mod Cagliari kommer nu til at koste Lazio dyrt. Det italienske fodboldforbund har idømt klubben en bøde på 372.000 kroner efter episoden.

Tilbage i oktober skete hændelsen, og siden da har den italienske fodboldklub taget afstand til fansenes budskab. I første omgang uddelte Lazio langvarige karantæner til 13 fans, før spillerne også varmede op til kamp i T-shirts med teksten: "Nej til anti-semitisme" ved siden af et billede af afdøde Anne Frank.

Klistermærkerne førte til, at Lazio årligt ville sende 200 af sine fans til koncentrationslejren Auschwitz i Polen, så alvoren ville gå op for de medskyldige. Yderligere har fangruppen "Irriducibili" taget skylden for episoden.

Det italienske fodboldforbund sanktionerer dog ikke Lazio ved at tvinge klubben til at spille for tomme tribuner. Bøden bliver sagens eneste straf.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Flemming P: Alle får en ny chance

Selvom man tidligere har været en perifer spiller i FCN-truppen, byder sæsonstarten på en ny chance til alle spillere...

Mere Superliga

Fokus