• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Victor Risager

Lazio-læge brokker sig over protokoller: Holdkarantæne er latterligt

Foto: Getty Images

Lægen i den italienske topklub er ikke helt tilfreds med de protokoller, der skal sikre en forsvarlig genoptagelse af træningen i Italien.

Af Victor Risager

Serie A har onsdag fået lov til at genoptage træningen fra starten af næste uge, og samtidig har ligaen meddelt, at de sigter efter en genstart den 13. juni.

Tilladelsen til at genoptage træningen kommer dog, efter at visse protokoller er blevet ændret og godkendt af de italienske sundhedsmyndighederne, og især én af de protokoller falder ikke i god jord hos Lazios læge, Ivo Pulcini.

Læs også:Serie A vil genstarte 13. juni - klubber må træne fra næste uge

Således står der i protokollerne, at hele holdet skal i karantæne, hvis en spiller tester positiv for coronavirus, og det er Lazio-lægen ikke tilfreds med. 

- At sætte hele holdet og personalet i karantæne, hvis en person tester positiv, er efter min mening helt og aldeles latterligt, fortæller Pulcini til Radio Radio ifølge Football Italia og fortsætter:

- Det sundhedsvidenskabelige udvalg ønskede ikke at lytte til synspunkterne fra dem, der arbejder i fodboldmedicin og beskæftiger sig med det, der sker på banen, og ikke bare sidder bag et skrivebord. Hvis jeg har en, der tester positiv, sætter jeg ham i isolation og tester alle de andre. Hvis de er sunde og tester negativ, hvorfor skal jeg så behandle dem, som om de er syge? Er vi skøre? Ved disse mennesker, hvad en læge faktisk gør?

I Tyskland er hele holdet i Dynamo Dresden blevet sendt i karantæne, efter at et par spillere testede positiv for coronavirus. Det var dog de lokale myndigheders beslutning.  

Superliga

Mere Superliga

Fokus