• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Oliver Okstrøm

Milan har tabt tre milliarder kroner på fem år

Foto: Getty Images

Sportsligt går det ikke alt for godt for Milan, og økonomisk er der meget, der kan gå bedre.

Af Oliver Okstrøm

Det kører ikke alt for godt i den italienske klub AC Milan, som har været fraværende i Champions League i fem sæsoner i træk, og heller ikke i næste sæson vil de syvdobbelte vindere af turneringen være med.

Samtidig viser en opgørelse i den italienske sportsavis Corriere dello Sport, at Milano-klubben over de sidste fem år har tabt lige over tre milliarder kroner. I det seneste år ligger tallet på 750 millioner kroner, skriver avisen.

Klubben er desuden under sit andet ejerskab efter Silvio Berlusconi solgte klubben til Yonghong Li, som ikke kunne betale af på det lån, han havde taget for at kunne købe klubben. Derfor er det nu hedgefonden, han lånte hos, Elliott Management, der styrer klubben.

De mange mislykkedes forsøg på at komme med i Champions League har ifølge avisen haft sit at sige, og derfor lader det til, at klubben gerne skal sælge for 225 millioner kroner inden 30. juni, så regnskabet kan komme til at se acceptabelt ud.

Samtidig er klubben ved at blive undersøgt for overtrædelser af UEFA's regler i forbindelse med Financial Fair Play, som blandt andet kan komme til at koste deltagelse i europæiske turneringer.

I den seneste sæson endte Milan på femtepladsen, hvor der blot var ét point op til den fjerdeplads, der havde givet adgang til Champions League.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.