2017-06-18 09:23
Foto: Getty Images

Efter en hård konkurs i 2015 er Parma nu allerede i Serie B i næste sæson, hvor det sidste trin skal tages.

Hvis man fulgte med i italiensk fodbold i 90'erne, så var det en smule svært ikke at blive forelsket i det daværende Parma-hold, der havde spillere som Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Lilian Thuram og Hernan Crespo på holdet. Sidenhen gik det voldsomt nedad bakke, og i 2015 gik klubben konkurs og blev tvangsnedrykket til Serie D.

Lørdag aften rykkede holdet op for anden sæson i træk, og skal nu spille i Serie B i næste sæson. Det skete efter en playoff-kamp mod Alessandria på Stadio Franchi i Firenze, hvor Parma vandt med 2-0 efter scoringer fra Manuel Scavone og Manuel Nocciolini.

Alessandro Lucarelli har været med hele vejen ned og op, og for ham var det naturligvis en stor oplevelse at være med. Det fortalte han efter kampen ved et pressemøde. 

- Jeg tog med ned i Serie D, og det var en beslutning, jeg tog med hjertet og ikke bovedet. Jeg vidste, at dette var den rigtige by at tage den beslutning i. Det vil være fantastisk at fortsætte denne rejse, hvor vi nu er tæt på, hvor Parma hører til, siger Lucarelli.

På tilskuerpladserne var blandt andet den førnævnte Hernan Crespo, der kunne juble over endnu en opstigning mod Serie A.

Udover Parma, så er Cremonese, Venezia og Foggia ligeledes rykket op i Serie B.

SENESTE NYT...
OP | NED