• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Ole Hoffskov

Skadesfri Andreas Cornelius har fået god start i Parma

Andreas Cornelius har fået en god start i Parma og melder, at formen er rigtig god.

Af Ole Hoffskov

Andreas Cornelius har skiftet klub tre somre i træk.

I 2017 tog han fra FC København til Atalanta, sidste år blev han udlejet til Bordeaux, og denne sommer skiftede han så til Parma, hvor han skal få lidt mere ro på og bygge sig selv op efter en periode med skader.

- Jeg har fundet mig godt til rette her til at starte med. Jeg synes, jeg har fået en god start, og jeg har i starten haft fokus på at komme tilbage fra min lyskeskade og genoptræningsforløb, og starten af mit ophold var med fokus på at blive klar fysisk. Nu er jeg, hvor jeg skal være. Jeg er kommet godt ind, har spillet og har scoret mål, så jeg er rigtigt godt tilfreds med starten. Det var sådan set, hvad planen var, siger Andreas Cornelius til tipsbladet.dk.

Den tidligere FCK-angriber scorede sit første mål for Parma, da Serie A-klubben vandt 3-2 over Torino for halvanden uge siden. Den 26-årige angriber har været på banen i seks af syv ligakampe for sin nye klub i denne sæson.

Læs også:Optakt: Danmark - Schweiz

- Jeg er på 100 procent nu. Jeg er i god form. Jeg har spillet to gange 90 minutter inden for få dage, og kroppen er fin, og jeg kan mærke, jeg kan begynde, efter jeg fik styr på min lyske, at give den fuld gas, så jeg føler, jeg er et godt sted nu rent fysisk, siger Cornelius, der også jubler over, at han allerede har fået åbnet sin målkonto for Parma:

- Det er jo noget af det, som man bliver målt meget på - at man scorer mål. Det kan man ikke komme uden om. Angribere skal også måles på andre ting end at score mål, men det er klart, at den generelle opfattelse ændrer sig meget i forhold til, om man scorer mål eller ej.

- Det er en stor del af det, men jeg er mindst lige så glad for - især i min første kamp - at jeg spillede en god kamp, og at vi vandt og på den måde viste, at jeg kan bidrage med flere ting. Og så kom der et mål, og det er helt perfekt, og det er forløsende. Både, at jeg viste rent spillemæssigt, at jeg kan bidrage, men også, at jeg kan bidrage med mål.

Andreas Cornelius blev skadet i sidste sæson, da han spillede for Bordeaux, og det gjorde, at danskeren missede de sidste 12 ligakampe i Frankrig. 

Læs også:Cornelius scorede første sæsonmål i Parma-sejr

- Det er jo svært, fordi toget kører, mens man sidder derude og er skadet, og man vil gerne være med, og man er frustreret over ikke at kunne være med, og man er også frusteret over, at man kan risikere at blive sat helt af og ikke komme med igen.

- Men jeg er glad for, at trænerteamet her på landsholdet stoler på mig og ved, hvad jeg kan. Jeg har snakket med dem flere gange i løbet af min skadesperiode, så jeg har egentlig været fortrøstningsfuld og fokuseret på at blive klar og komme i gang og spille gode kampe og ikke lade mig stresse over det her, siger Andreas Cornelius.

Parma er nummer 12 i Serie A efter syv kampe. 

Læs også:Åge Hareide: Schweiz går altid ned mod slutningen af kampene

Læs også:Avis: Så meget tjener danskerne i Serie A

Læs også:Morten Bruun: Bendtner er ikke særligt langt fra landsholdet

Superliga

Mere Superliga

Fokus